Foto: mama anorexică care cântăreşte mai puţin ca fiica ei de 7 ani

De Erika Chivu, pe

După ce a suferit de anorexie aproape toată viaţa ei, Rebecca Jones cântăreşte numai 32 de kilograme, adică mai puţin decât fiica ei de 7 ani.
Rebecca are puţin sub 1,60 m, dar este oricum mai înaltă decât fata ei, Maisy, care cântăreşte mai mult decât mama. Cea mică este încurajată să se bucure de dulciuri, chiar dacă mama ei supravieţuieşte doar cu supă, pâine prajită şi energizante. „Când mă îmbrac în aceleaşi haine ca fiica mea, mă simt mândră. Ştiu că e greşit, dar mă face să mă simt bine. Nu cred că sunt slabă, mereu mă văd grasă”.

Anorexică după divorţul părinţilor

Rebecca avea 11 ani când părinţii ei au divorţat. Acesta a fost momentul în care au început problemele ei. Singura ei bucurie era mâncarea, iar din cauza asta a ajuns rapid la 95 de kilograme. La 13 ani, când colegii şi prietenii râdeau de greutatea ei, a decis să nu mai mănânce nimic.

A slăbit mult, dar nimeni nu şi-a dat seama că are o problemă. Prietenele o invidiau pentru silueta ei, iar mama credea că e vorba doar de schimbările adolescenţei. La 19 ani, Rebecca l-a cunoscut pe tatăl fiicei ei. Credea că este infertilă din cauza anorexiei şi nu şi-a dat seama că este însărcinată decât atunci când a simţit primele lovituri ale fătului. Era deja în a cincea lună de sarcină.

Foto: mama anorexică care cântăreşte mai puţin ca fiica ei de 7 ani

Dietă de gravidă anorexică: pâine şi sfeclă

Până la naştere a supraviţuit doar cu pâine şi sfeclă, deşi iubitul, medicii, părinţii o rugau să mănânce de dragul copilului. Chiar şi aşa, fetiţa s-a născut sănătoasă, dar micuţă, cu numai 2,5 kilograme.

La scurt timp, Rebecca s-a despărţit de iubitul ei, ceea ce a însemnat încă o lovitură pentru psihicul ei şi aşa fragil. A trecut pe o dietă lichidă, slăbind şi mai mult.

Astăzi, femeia de 26 de ani poartă hainele fiicei ei de 7 ani şi se simte mândră de asta. Din fericire, fetiţa are o alimentaţie normală.

Poate oricând să moară din cauza anorexiei

„Sunt fericită când o văd că mănâncă prăjituri şi se bucură de ele. I-am spus că am o tulburare de alimentaţie şi ştie că e rău. Când vrea ceva de mâncare îi ofer, nu vreau să se abţină de la nimic.”

Însă problemele Rebeccăi sunt grave. Medicii au avertizat-o că poate oricând să sufere un infarct. „Mi-e foarte teamă că nu o să-mi văd copilul crescând. Mi-ar plăcea să mănânc normal. Nu văd nimic mai frumos decât să ies cu fiica mea în oraş la cină, dar nu pot.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter