Povestea băiețelului cu părul „de gheață”, care a impresionat întreaga lume

De Amelia Matei, pe
Fuman Wang, un băiețel în vârstă de opt ani din China, a impresionat o lume întreagă, după ce o fotografie în care apare cu părul înghețat, după ce a a mers kilometri întregi prin ger pentru a ajunge la școală, a fost făcută publică de către învățătorul lui.

Copilul locuișete într-o zonă de munte din sud-vestul Chinei și străbate zilnic 4,5 kilometri pe jos pentru a ajunge la școală, iar într-o dimineață geroasă, cu o temperatură de -9 grade Celsius, a intrat în sala de curs cu părul, genele și sprâncenele înghețate și cu obrajii roșii din cauza frigului.

Fuman provine dintr-o familie sărmană, care nu și-a permis să îi cumpere copilului haine groase și căciulă.

Învăţătorul său de la şcoala primară Zhuanshanbao, din provincia sudică Yunnan, i-a făcut o fotografie lui Fuman şi a postat-o pe WeChat, o aplicaţie populară în China. În scurt timp, imaginea a devenit virală pe Internet, impresionând milioane de oameni din întreaga lume. Înduioșați, oamenii au început să îi trimită haine și bani, iar până acum s-au strâns peste 330.000 de dolari.

„Hainele donate sunt foarte groase şi mai bune decât a avut el vreodată”, a spus recunoscător Wang Fukui, tatăl copilului.

Băiatul şi sora lui mai mare au fost părăsiţi de mamă şi locuiesc cu bunica bolnavă, iar tatăl lor lucrează în construcţii la aproximativ 250 de kilometri depărtare. „Îmi fac griji tot timpul pentru ei. Sper ca ambii să îşi termine studiile şi să-şi găsească un loc de muncă stabil“, a mai spus tatăl lui Fuman.

Deşi nu are cele mai bune condiţii ca să înveţe, Fuman e un elev bun şi chiar în ziua când i s-a făcut poza devenită virală, a luat punctaj maxim la un test.

„Visul meu este să ajung polițist sau om de știință”, spune micuțul.

Dar „băiețelul cu părul de gheață”, așa cum a fost numit de mass-media, nu este singurul în această situație.  În aceeaşi regiune, peste un milion de oameni trăiesc sub limita sărăciei, iar aproape 140.000 sunt copii de şcoală primară.

Oficialii locali au declarat că vor începe un program pentru a oferi haine de iarnă copiilor săraci din regiune.

Citește și – Mărturisirile emoționante ale unor elevi săraci către învățătoarea lor

Citește și – Învățătoarea i-a spus să deseneze un supererou, dar copilul a desenat un gunoier. Motivul este impresionant

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter