Povestea băiatului născut cu „grad redus de inteligență”, care a ajuns student la Harvard

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 11 octombrie 2017, 18:27
Când Zou Hongyan, o mamă din China, a adus pe lume  unicul ei copil, în anul 1988, a fost probabil una din cele mai frumoase zile din viaţa ei. Însă bucuria i-a fost de scurtă durată. Din cauza unor complicaţii apărute la naştere, băieţelului i s-a pus un diagnostic crunt: paralizie cerebrală.

Citește și – Învățătoarea care făcea miracole în clasa ei. Avea un secret – o plantă îi ajuta pe copii să învețe

Doctorii din orașul lui natal, Hubei, nu îi dădeau șanse de dezvoltare băiatului astfel că au încurajat-o pe femeie să îl interneze într-o instituție specializată, sfat pentru care pleda cu tărie chiar și tatăl băiatului.

Dr Zou nu s-a lăsat. Și-a luat copilul din spital, a divorțat de soțul ei care a demonstrat că nu poate iubi pe nimeni și și-a dedicat întreaga viață creșterii fiului ei.

Pentru a putea plăti tratamentele costisitoare ale fiului său, Zou și-a luat trei slujbe, iar când ajungea acasă se ocupă de copil încercând să îi dezvolte mintea. Se juca cu el jocuri pentru dezvoltarea inteligenţei încercând să îl ajute pe cât posibil să devină un băiat normal.

mama cu copilul in brate

„Nu voiam să se simtă rușinat pentru problemele pe care le avea. Avea multe dificiențe care îl puneau într-o poziție inferioară, însă nu m-am lăsat până nu a reușit să le depășească”, povestește Zou Hongyan.

„Pentru că avea abilități inferioare în multe domenii, am fost destul de strictă cu el, astfel încât să muncească îndeajuns de mult pentru a-și putea depăși propriul handicap”, a adăugat ea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter