O femeie a primit la divorț despăgubiri pentru treburile casnice

De Unica.ro, pe
O femeie din Beijing, China, a primit la divorț despăgubiri pentru treburile casnice pe care le-a făcut în timpul celor cinci ani de mariaj. Fostul soț este obligat să-i plătească 

50.000 de yuani, echivalentul a 7.700 de dolari. 

Cei doi s-au căsătorit în 2015 și după cinci ani de mariaj, bărbatul a depus actele de divorț. Inițial, femeia a refuzat să semneze actele, dar ulterior a solicitat despăgubiri financiare. Aceasta a susținut că s-a ocupat singură de îngrijirea gospodăriei (aproape patru ore în fiecare zi, timp de cinci ani) și creșterea copilului. 

Citește și:Kim Kardashian a depus actele de divorț de Kanye West. Care a fost motivul despărțirii?

O femeie a primit la divorț despăgubiri pentru treburile casnice

Pe baza noului Cod Civil din China, care a intrat în vigoare de curând, un tribunal din Beijing a decis ca bărbatul să îi plătească femeii 50.000 de yuani, echivalentul a 7.700 de dolari pentru activitățile casnice din cei cinci ani de căsnicie.  În plus, acesta va trebui să plătească 2.000 de yauni (aproximativ 310 de dolari) pe lună pensie alimentară.

Conform noii legi, un soț este îndreptățit să solicite despăgubiri financiare în cazul divorțului, dacă acesta a avut mai multă responsabilitate în creșterea copilului, îngrijirea rudelor în vârstă sau munca în gospodărie. Anterior, soții divorțați puteau solicita o astfel de despăgubire doar dacă ar fi fost semnat un acord prenupțial,însă această practică nu era obișnuită în China, potrivit BBC.

Pe rețelele de socializare, cazul a stârnit dezbateri aprinse. Unii utilizatori au fost de părere că suma primită de femeie a fost una mică, în comparație cu responsabilitățile sale din cei cinci ani. 

„Munca unei gospodine cu normă întreagă este subestimată. În Beijing, să angajezi o bonă pentru copil costă mai mult de 50.000 de yuani pe an” – a scris cineva.

Alții au susținut că bărbații ar trebui să contribuie mai mult la treburile casnice. Au fost și internauți care le-au sfătuit pe femei să nu renunțe la cariera lor după căsătorie. 

Citește și: Oana Roman și Marius Elisei, împreună după divorț. Ce mesaj au transmis

„Doamnelor, nu uitați să fiți mereu independente. Nu renunțați la muncă după căsătorie, asigurați-vă singure o cale de ieșire”, a scris un utilizator pe social media.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter