O boală bacteriană lovește China – peste 3.000 de infectări

De Unica.ro, pe

Mii de persoane din nord-vestul Chinei au fost confirmate cu febra malteză, o boală declanșată după o scurgere de gaze reziduale a unei companii biofarmaceutice.

Autoritățile sanitare din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, au confirmat că 3.245 de persoane au bruceloză (cunoscută și ca febra malteză sau febra mediterană), o boală care apare de regulă după contactul cu animale infectate cu bacteria brucella. Alte 1.401 de persoane sunt suspectte că ar fi infectate. Autoritățile au testat 21.847 de oameni din totalul de 2,9 milioane de locuitori ai capitalei.

Bruceloza poate cauza mai multe simptome, cum ar fi: durerile de cap, durerile musculare, febra și oboseala. Deși acestea dispar adeseori după vindecare, artrita și inflamațiile provocate de boală, potrivit Centrului pentru Combaterea și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, citat de Gândul.

Transmiterea de la o persoană la alta este rară însă. De cele mai multe ori, pacienții se infectează prin consumul de alimente contaminate sau prin inhalarea bacteriei, cum cel mai probabil s-a întâmplat și în Lanzhou. Acolo, o fabrică de produse biofarmaceutice ar fi folosit dezinfectanți expirați în producerea de vaccinuri pentru animalele cu bruceloză, infectând astfel gazele reziduale. Fabricii i-a fost revocată licența de a produce vaccinuri la începutul anului 2020.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter