Au vrut să trăiască într-un paradis ecologic, dar s-au trezit într-un coșmar. Ce au pățit locatarii „pădurii verticale” din China

De Unica.ro, pe
Un proiect îndrăzneț dintr-o metropolă chinezească, care promitea un paradis ecologic modern în mijlocul agitației urbane, s-a transformat într-o adevărată problemă pentru proprietarii apartamentelor din „pădurea verticală”.

Oamenii au cumpărat toate cele 826 de apartamente din turnurile construite într-un complex rezidențial din Chengdu, China, fascinați de grădinile îngrijite de la fiecare balcon. Însă plantele au atras imediat o mulțime de insecte, motiv pentru care majoritatea locatarilor a evitat să se mute în noile lor locuințe.

Citește online gratuit numărul de septembrie al revistei Unica

Neglijarea spațiilor verzi pentru o perioadă mai lungă de timp a transformat „pădurea verticală” într-o adevărată junglă, plină de tânțari. Cele opt turnuri afișează o imagine dezolantă. Plantele au acoperit aproape în totalitate balcoanele, iar ramurile lor atârnă peste balustrade.

Citește și: Orașul în care, dacă vrei să te muți, trebuie obligatoriu să te operezi

Din 2018, de când a fost finalizat proiectul, numai câteva familii au îndrăznit să se mute în apartamentele din Chengdu’s Qiyi City Forest Garden, potrivit DailyMail.

Vezi în GALERIA FOTO cum arată clădirile din „pădurea verticală”.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter