O nouă alertă de ciumă bubonică, de data aceasta în Statele Unite ale Americii

De Bianca Prangate, pe

Dincolo de pandemia de coronavirus, o nouă amenințare pândește la orizont: cea a ciumei bubonice, care a ajuns acum și în Statele Unite ale Americii.

La începutul lunii iulie, în China s-a emis o alertă de gradul 3 cu privire la ciuma bubonică după ce au apărut mai multe astfel de cazuri în Mongolia Interioară. Printre aceste cazuri s-a numărat și un adolescent de 15 ani, care a murit la trei zile după ce a mâncat carne de marmotă și s-a infectat, conform Express UK.

Citește și: Mărturiile cutremurătoare ale unui medic infecționist din București: „Nu crezi în Covid? Hai cu noi la terapie intensivă, dar fără mască!”

Acum, o veveriță din SUA a fost depistată pozitiv cu ciumă bunonică, fiind primul caz cunoscut al bolii din orașul Morrison, Jefferson, din statul Colorado, după cum arată Libertatea.

Ciuma bubonică este o boală infecțioasă care are drept cauză bacteria yersinia pestis. Ea se transmite de la animale către oameni prin pișcăturile puricilor sau prin mușcături. Ciuma are ca simptome febra, frisoanele, durerea de cap și greața. Între anii 1346 și 1353, aceasta a răpit între 75 și 200 de milioane de vieți.

Oganizația Mondială a Sănătții a ținut să sublinieze că momentan, cazurile de ciumă bubonică din China nu reprezintă un pericol.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter