Poezii de Dragobete. Urări, mesaje pentru 24 februarie

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 23 februarie 2023, 17:21

Poezii de Dragobete, urări și mesaje pentru ziua specială de 24 februarie 2023. Alege cea mai frumoasă declarație de dragoste pentru persoana iubită și sărbătorește iubirea printr-un gest extrem de romantic.

Inspiră-te din selecția noastră de poezii de Dragobete, urări și mesaje și creează o zi memorabilă pentru tine și persoana iubită. Mesajele de dragoste sunt cel mai simplu, romantic și emoționant mod prin care îi poți transmite celui de lângă tine cât de mult îl prețuiești. Dacă vrei să îți impresionezi partenerul de viață, poți alege din lista de mai jos felicitarea sau versurile care crezi că sunt cele mai potrivite pentru această ocazie specială.

Poezii de Dragobete. Urări și mesaje pentru 24 februarie

Poeziile de dragoste reușesc mereu să se contopească cu inimile noastre și ne emoționeze. Sunt cadoul perfect într-o zi de sărbătoare a dragostei pentru cei pe care îi purtăm în suflet și cărora vrem să le transmitem recunoștința și afecțiunea noastră.

Dacă vrei un mesaj mai scurt, dar la fel de plin de dragoste, lasă-te inspirat de propunerile noastre cu felicitări și urări de Dragobete.

Poezii de Dragobete. „Poem” de Nichita Stănescu

Spune-mi, dacă te-aș prinde-ntr-o zi

și ți-aș săruta talpa piciorului,

nu-i așa că ai șchiopăta puțin, după aceea,

de teamă să nu-mi strivești sărutul?…

Poezii de Dragobete. „Cu tine” de Adrian Păunescu

Cu tine viaţa mea se luminează,
Cu tine hotărăsc a obosi,
Cu tine urc astenic spre amiază
Şi mă sfârşesc în fiecare zi.

Cu tine e-mpăcare şi e luptă,
Cu tine este tot şi e nimic,
Cu tine-mi înfloreşte lancea ruptă,
Cu tine sunt şi mare, sunt şi mic.

Cu tine totu-i parcă unt pe pâine,
Cu tine bradu-i brad, şi nu sicriu,
Cu tine astăzi mi se face mâine.
Cu tine mor pentru a fi mai viu.

Cu tine poezia mea există,
Cu tine chem zăpezi şi-alung zăpezi,
Cu tine nici tristeţea nu e tristă,
Cu tine eu te văd când nu mă vezi.

Cu tine sunt nedrept şi sunt dreptate,
Cu tine sunt gelos şi sunt gheţar,
Cu tine-ncep şi se termină toate,
Cu tine într-un schit apar – dispar.

Cu tine e lumină şi-ntuneric,
Cu tine zac să mă-nsănătoşesc,
Cu tine cubul redevine sferic,
Cu tine ce-i drăcesc e îngeresc.

Cu tine e mai rău şi e mai bine,
Cu tine reîncepe viaţa mea,
Cu tine e mai greu ca fară tine,
Dar fară tine nu s-ar mai putea.

Poezii de Dragobete. „Iubirii” de Nina Cassian

Cad în genunchi și-ți mulțumesc, iubire,
Pentru aceste zilnice semnale
Și voci ale mărinimiei tale
Cu care-mi umpli sufletu-n neștire.

Cad în genunchi și-ți mulțumesc, iubire,
Pentru înaltul pact ce ne unește,
Timbrat de-a fericirii stea subțire
– Și-ți mulțumesc și pentru deznădejde.

Poezii de Dragobete. „Sonetul 46” de William Shakespeare

Inima mea şi ochiul se sfidează

Fiindcă nu vor nicicum să te împartă;

Căci inima vederea înceţoşează,

Iar ochiul vrea de tine s-o despartă.

Şi inima pledează-n ea să stai

Ca într-un scrin ce ochiul nu-l străpunge,

Însă pârâtul se revoltă, vai,

Spunând c-a ta splendoare-n el ajunge.

Ca pricina să fie lămurită

Gânduri din inimă s-au strâns la sfat

Să dea sentinţa cea mai potrivită,

Ochiul cu inima să fie împăcat:

Aşa că trupul tău lui îi revine,

Iar inimii iubirea ce-i în tine.

Mesaje pentru 24 februarie 2023. Ce să îți transmiți persoanei iubite

Dacă nu ai inspirație să compui poezii de Dragobete sau un mesaj original, iată câteva cuvinte de dragoste emoționante.

  • Te iubesc cu fiecare zi mai mult. Mi-ești totul și cu tine fiecare clipă are un farmec aparte. Te iubesc nemărginit și îți mulțumesc pentru tot frumosul pe care mi-l dăruiești.
  • Cu tine nici două vieți nu ar fi de ajuns. Îmi faci zilele senine cu bunătatea ta, cu surâsul tău, cu grija și iubirea ta infinite. Uneori mă tem că nu pot să te răsplătesc îndeajuns pentru tot binele pe care mi-l oferi. Te iubesc!
  • Nimic nu e prea greu atunci când mă ții de mână. Tu m-ai învățat să iubesc până și furtunile. Pentru că ne adăpostim amândoi la umbra dragostei noastre. Te iubesc așa cum nu credeam că sunt în stare vreodată.
  • Iubirea ta îmi dă forță, motivație, curaj. Iubirea ta este legământul meu cu fericirea. Iubindu-te, sunt un om mai bun. Un om împlinit. Te iubesc și simt că prin tine Dumnezeu m-a binecuvântat!
  • Iubesc să te iubesc și mi se umple sufletul de fericire să știu că m-ai ales să îți fiu aproape. Iubesc să mă iubești atât de intens, de autentic, de fantastic. Te iubesc!
  • De când te-am văzut am știut că mi-ești suflet pereche. Ești bucuria mea din fiecare zi! Sunt norocos să împart cu tine o dragoste atât de frumoasă. Te iubesc!
  • Tu m-ai învățat că iubirea nu trebuie să fie perfectă ca să fie frumoasă. Îți mulțumesc că mă iubești dincolo de toate imperfecțiunile mele, cu sufletul tot. Tu m-ai învățat că nu trebuie să ne rupem în bucăți ca să ne fim jumătăți. Că ne putem completa și fiind un întreg lângă alt întreg. Te iubesc infinit!
  • Cel mai frumos sentiment din lume este acela că ești la fel de iubit de persoana pe care o iubești. Ador să mă trezesc și să adorm lângă tine, să împart totul cu tine, să mă bucur de zâmbetul tău și de gingășia ta. Fericirea mea ești și vei rămâne mereu tu! Te iubesc!

Urări de Dragobete pentru persoana iubită

Pe lângă poezii de Dragobete și mesaje emoționante, iată și o listă cu urări pe care i le poți face partenerului de viață. Poate fi modul perfect de a completa un cadou sau un buchet de flori.

  • Sărbătoarea iubirii să îți călăuzească pașii către fericire. Eu o să presar în calea ta flori, bucurii și zâmbete, să nu rătăcești drumul. Te iubesc!
  • Lumea e mai bună pentru că ești tu în ea. Așa cum este și viața mea. Și îți promit că voi face tot posibilul să îți întorc înzecit fericirea pe care mi-ai oferit-o tu. Sper să te fac mereu să zâmbești așa frumos, cum numai tu știi. Te iubesc!
  • Să ne fie dragostea la fel de mare și frumoasă ca până acum, iubirea mea! Nu îmi ajung cuvintele să îți spun cât de mult însemni pentru mine. Te ador și îmi doresc să rămânem la fel de îndrăgostiți toată viața!
  • Să rămâi la fel de minunat și să nu uiți niciodată cât de mult te iubesc! Ești parte din sufletul meu, prietenul, iubitul, soțul meu, și de când ești în viața mea totul e mai frumos! Te iubesc!
  • Dragostea noastră să te însoțească în fiecare clipă, să îți fie un blând răsărit de soare la început de zi și un apus în culori calde la final. Să îți fie zbor atunci când ți-e greu și un lung șir de momente fericite. Te iubesc!
  • Ești atât de iubită, încât nu există cuvinte care să încapă tot ce simt pentru tine. Sper doar să simți că nimeni și nimic nu poate fi mai aproape de sufletul meu decât tine. Că mi-ești dor când ești departe, iubire, bucurie, fericire când te alinți în brațele mele. Te iubesc de aici până la Univers și înapoi!

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter