Plajele spectaculoase ale insulei de smarald: Zakynthos

De Unica.ro, pe

Insula greceasca Zakynthos este renumită în întreaga lume pentru frumuseţile sale naturale şi pentru apele cristaline, de smarald.
Una dintre cele mai renumite plaje ale sale este Navagio, acolo unde se găseşte faimoasa epavă a contrabandiştilor, cu nisip alb, fin, şi stânci impresionante în jurul său. Alte plaje deosebite ale insulei sunt Kalamaki, Spanzia, St Nikolaos, Keri, Argassi sau Gerakas.
Plaje aglomerate versus plaje retrase
Dacă preferi un concediu într-o zonă în care să beneficiezi de toate facilităţile, unde viaţa de noapte să fie pe măsura aşteptărilor, alege staţiunile din partea de est a insulei, iar dacă îţi doreşti să petreci vacanţa într-o zonă mai retrasă, binecuvântată cu zone sălbatice şi peisaje pitoreşti, atunci locul tău este în vestul insulei.
Cele mai populare plaje ale insulei Zakynthos, care abundă în restaurante, baruri şi cluburi unde distracţia ţine până în zori, sunt Laganas, Argassi şi Makris Gialos, renumite pentru petrecerile nocturne de la malul mării. Printre plajele mai liniştite se numără Dafni, Limnionas, Marathia, Porto Vromi, Bouka şi Porto Roxa.
Plajele Gerakas şi Kalamaki, cu turişti si testoase
În partea de sud-est a insulei, te aşteaptă plajele Gerakas şi Kalamaki, parte a parcului Zakynthos, care este şi locul preferat al ţestoaselor Caretta. Ele îşi depun ouăle aici şi, dacă ai noroc, le poţi vedea şi tu, când pornesc alene de pe plajă spre mare.
Grecii le apreciază în mod deosebit şi le protejează, fiind pe cale de dispariţie, aşa că aici nu este permisă construirea de clădiri prea aproape de plajă, iar şezlongurile sunt aşezate departe de cuiburile lor. În schimb în această zonă restaurantele sunt deschise până destul de târziu, aşa că te poţi bucura aici de o cină romantică, în timp ce soarele apune peste marea Ionică.
Sejur Charter Zakynthos
Hotel Bozikis Palace 2* -de la cu 83 euro+329 ron /persoană, transport cu autocarul, transferuri, 6 nopţi cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/ 2263325

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter