Pisică amendată pentru că a circulat cu autobuzul. Explicația controlorilor din Cluj-Napoca

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 26 iulie 2018, 16:04
Pisică amendată pentru că a circulat cu autobuzul. Justificarea controlorilor a stârnit revoltă în rândul iubitorilor de animale.

O femeie din Cluj-Napoca a vrut să își ducă animalul de companie la veterinar, dar a primit o amendă în valoare de 35 de lei pentru că s-a urcat cu pisica în autobuz, deși felina era transportată într-o cușcă specială.

amenda pentru pisica

Explicația pe care a primit-o proprietara piscii este de-a dreptul halucinantă: doar proprietarii de câini au voie să circule cu animalele lor de companie în autobuz.

Conform regulamentului Companiei de Transport Public Cluj, călătorii au acces în mijloacele de transport public cu câini de talie mică, însă nu există nicio prevedere în ce priveşte alte animale de companie, scrie Adevărul.ro.

Femeia a povestit întâmplarea într-o postare pe contul ei de pe rețeaua de socializare Facebook și a devenit virală pe internet, mulți iubitori de animale fiind revolatați.

„Azi dimineață am avut o surpriză extrem de neplăcută în Cluj-Napoca, în autobuzul 35. Am dus din nou pisicuța cu piciorul fracturat la rebandajat și am luat autobuzul. Pisica o duc întotdeauna în cusca transportoare tipică, legală, pentru siguranța ei, și am fost amendată cu 35 lei pe loc, pentru că în orașul Cluj nu e voie cu pisici pe autobuz. Normal ca am vociferat că este legal transportul în cușcă, nu au putut să îmi arate temeiul legal, singurul argument a fost că nu e câine! DECI… vara nu-i ca iarna… doar câinii pot circula în autobuz!!! Trebuia să ajung la serviciu…” a spus femeia. 

pisica in cutie speciala pentru animale

Compania de Trasport Public Cluj a fost informată de acest incident și a luat primele măsuri, după cum a declarat Directorul Companiei de Transport Public Cluj, Liviu Neag, pentru „Adevărul”: „Am discutat cu controlorul care i-a dat amenda doamnei respective, l-am luat la rost şi i-am explicat că nu a procedat corect. Omul va fi, probabil, sancţionat. Doamna trebuie acum să depună o contestaţie, iar amenda va fi anulată.”

Citește și: 

Un polițist a fugit contracronometru pentru a salva un om care ar fi încercat să se sinucidă VIDEO

O pictură de la 1860 înfățișează o femeie care are în mână un telefon mobil

Sursă foto: Facebook/Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter