Celebrități care iubesc câinii

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 26 iulie 2022, 16:27

În fiecare an, pe data de 26 august este Ziua Internațională a Câinelui. Este considerat cel mai bun prieten al omului și nu este de mirare că celebritățile adoră aceste animale de companie. Pe lângă faptul că sunt extrem de simpatice și am auzit numeroase povești emoționante despre devotamentul lor, au grijă și de sănătatea noastră. Urmărește în video care sunt rasele preferate ale vedetelor de la Hollywood.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Ziua Internațională a Câinelui

Câinele ar fi apărut pentru prima oară în Eurasia în urmă cu mai bine de 13.000 de ani, însă sărbătoarea dedicată lui datează din 26 august 2004. Totul a început de la un mare iubitor de animal care și-a dorit să dedice o zi pentru a onora legătura de prietenie dintre om și câine, dar şi un prilej pentru a face donaţii pentru adăposturile de câini sau de a adopta un prieten blănos.

Pentru a aduce un omagiu patrupedelor, în 2010, în Olanda, a avut loc prima Conferinţă Naţională dedicată animalelor fără stăpân, în cadrul căreia a fost iniţiată o zi specială, devenită ulterior Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân. Astfel a fost aleasă data de 4 aprilie drept Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân.

De asemenea, The International Guide Dog Federation a declarat ziua 27 aprilie Ziua Internațională a Câinilor Ghid.

Citește și: Xonia, despre probleme ei de sănătate: „Mi-e foarte frică de operație”

Magda Pălimariu s-a căsătorit. Primele fotografii de la nunta prezentatoarei Pro TV

Giulia Anghelescu, despre căsnicia cu Vlad Huidu: „Cel mai bun lucru care se putea întâmpla a fost pandemia”

Edward Sanda, răspuns acid după ce el și Cleopatra Stratan au fost criticați că nu au avut nași

Compania animalelor, cel mai bun medicament

Pe lângă devotament și iubire necondiționată, prezența unui animal de companie în viața noastră poate fi extrem de benefică și pentru sănătate.

Studiile au arătat că animalele de companie pot ajuta la atenuarea anxietăţii şi stresului. Joaca împreună cu prietenii noștri necuvântători ne poate ridica nivelul de serotonină și dopamină, astfel încât vom avea o stare de spirit mult mai bună.

O cercetare stiinţifică a arătat că deţinerea unui animal de companie – în special a unui câine – poate reduce riscul bolilor cardiovasculare. În plus, ne ajută și în privința interacțiunii sociale.

Și somnul poate fi unul de calitate atunci când avem alături un prieten blănos.

Sursă foto: Profimedia, Instagram

Vezi şi curiozități despre câini – lucruri interesante și mai puțin știute!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter