(P) Zakynthos – insula țestoaselor Caretta Caretta

De Unica.ro, pe
Pentru familiile cu copii, Zakynthos este fără îndoială una dintre destinațiile de vacanță favorite. Plajele întinse cu nisip auriu, golfurile turcoaz, satele de pescari liniștite și marile atracții istorice din capitala Zante, reprezintă doar cateva dintre atuurile locului supranumit ”Floarea Levantului”.

Zakynthos, una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Grecia

Descoperă frumoasele plaje Vassilikos și St. Nicolaos, unde te poți bucura de apele cristaline sau de oferta bogată de sporturi nautice. Vizitează stațiunea Tsilivi, unde tradițiile cu plaje liniștite și protejate de vânturi este un magnet pentru cei pasionați de cultura grecească. Sau bucură-te de liniște și peisaje pitorești și Kalamaki, unde vegetația luxuriantă se îmbină de minune cu plaja idilică din nisip.

Mediul natural din Zakynthos, caracterizat prin stânci masive, plantații de măslini, lămai și portocali sălbatici, le oferă turiștilor posibilitatea să aleagă dintr-o mulțime de plaje diferite, de la cele accesibile numai pe mare, unde vei găsi liniște și relaxare chiar și în vârf de sezon, pană la plaje compuse din nisip fin și ape calme, numai bune de explorat alături de cei mici.

unica.Zakynthos.17.07.2017 (2)

Diversitate de plaje

Cea mai faimoasă și mai fotografiată dintre plajele grecești este Navagio sau Plaja Naufragiului, situată pe partea estică a insulei, în apropierea satului Anafotiria. Chiar dacă numele oficial al plajei este Agios Georgios, aceasta și-a luat denumirea de la nava care a naufragiat aici în anul 1983, transportând ilegal țigări. Ruinele epavei se află încă în mijlocul acestei plaje cu nisip alb, înconjurate de stânci cu înălțimi impresionante, care creează o imagine spectaculoasă. Plaja este accesibilă numai cu barca din Porto Vromi, la o distanță de numai jumătate de oră.

Situată pe coasta de est a insulei, la aproximativ 6 km de capitala insulei, Tsilivi este una dintre cele mai faimoase plaje din Zakynthos. Întindere lungă de nisip, cu ape liniștite și facilități excelente, umbreluțe și șezlonguri, precum și o gamă bogată de baruri pline de viață, Tsilivi este constant premiată cu ”Steagul Albastru”.

Apele de mici adâncimi sunt potrivite pentru familiile cu copii, în timp ce iubitorii de sporturi nautice au o gamă largă din care pot alege, de la windsurfing la schi nautic, jet ski sau parapantă.

Considerată a fi una dintre cele mai frumoase plaje din Zakynthos, Banana Beach, situată în Vassilikos, este una dintre cele mai lungi plaje de nisip, scăldată de ape limpezi. Descoperă și plaja Gerakas, cunoscută pentru țestoasele Caretta-Caretta care depun ouă în nisipul fin, astfel că, zona face parte din Parcul Național, iar din acest motiv accesul este permis aici numai de la ora 7 până la apusul soarelui

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Zakynthos

Hotel Merlis Studiostarife de la 276 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.  Detalii pe www.christiantour.ro  sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter