(P) Zakynthos – insula grecească cu iz venețian

De Unica.ro, pe
Ancorată de apele turcoaz ale Mării Ionice, Zakynthos este o insulă a constrastelor încantătoare – partea de nord vest se identifică prin stancile abrupte ce par că năvălesc în golfurile azurii adanci, în timp ce, în zona de sud coastele lungi sunt compuse din nisip fin auriu, iar apele calme, cristaline sunt numai bune pentru relaxare în familie.

Combinația uluitoare dintre plaje spectaculoase și terenuri fertile acoperite de măslini, lămai și viță de vie fac din Zakynthos una dintre cele mai populare destinații din Grecia, pe care pasionații de călătorii o poziționează în top 10 locuri de văzut în această vară. Din punct de vedere istoric, Zakynthos combină excelent atmosfera cu iz venețian lăsată moștenire de italienii ce au numit-o ”Il fiore del Levante”, cu arhitectura interesantă a caselor albe cu acoperișuri din țiglă, și tradițiile grecești bine păstrate. În orașul principal Zante Town, sunt întalnite cele mai multe elemente istorice venețiene, de la castelul venețian, la ruinele arheologice de pe dealul Bohali pană la casele neoclasice și magnifica biserică Sfantul Dionysos – patronul insulei, bijuterii pe care le poți descoperi la o plimbare la pas.

unica.Zakynthos.12.07.2017 (2)

Minuni naturale pe care trebuie să le descoperi

Simbol al locului, Plaja Navagio este primul element turistic de care ”se lovesc” toți cei care ajung pentru prima dată în Zakynthos. Această fașie din prundiș alb este reprezentată pe toate pliantele și ghidurile turistice, astfel că faima sa a făcut înconjurul lumii atragand ca un manget artiști, boemi, fotografi și îndrăgosti. De altfel, Navagio Beach se află în topul celor mai fotografiate plaje din lume grației poziției sale interesante, întinsă în jurul Golfului Contrabandiștilor, unde acum mulți ani a eșuat o navă a unor pirați. Poți ajunge pe nisipul alb ca spuma laptelui, pentru a înota în golful turcoaz sau pentru a admira epava navei, într-o croazieră cu barca. De altfel, dacă urci pe muntele argintat care domină idilica plajă, ai parte de cele mai frumoase panorame.

La 32 km de capitala Zante și la doar cateva minute distanță de Capul Skinari, ești întampinat de cele mai dramatice peisaje marine de pe insulă – Peșterile Albastre sunt unele dintre cele mai populare formațiuni stancoase din Grecia, unde Marea Ionică de un albastru precum cristalin se reflectă pe pereții din calcar alb, formand un mozaic în nuanțe sclipitoare de turcoaz – de unde și numele locului. Acesta este cel mai popular loc de snorkeling din Zakynthos, însă dacă nu ești pasionat de scufundări poți admira spectacolul subacvatic la o plimbare cu barca cu podea din sticlă, pe care o poți închiria din satul Agios Nikolaos.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Zakynthos

Hotel Zefyros – tarife de la 261,50 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.  Detalii pe www.christiantour.ro  sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter