(P) Top 5 cele mai fotografiate plaje din Zakynthos

De Unica.ro, pe
Zakynthos, insula țestoaselor Caretta Caretta este un paradis cu iz exotic ce adună în fiecare vară mii de vizitatori europeni, atrași de plajele albe și aurii, cu nisip fin sau prundiș  dominate de stanci impresionante sau de păduri de pini, măslini și lămai.

Cea mai sudică și populară dintre insulele ionice, Zakynthos te îmbie cu cele mai pitorești plaje dominate pe de-o parte de stanci argintate care se înalță precum giganții formand mici arcuri calcaroase, sau de păduri virgine din conifere, ce asigură răcoarea în zilele fierbinți de vară.

Pe langă frumusețile sale naturale cu parcuri naționale, Zakynthos găzduiește și sate de pescari adormite în timp, edificii venețiene și bizantine demne de descoperit și numeroase muzee în care sunt expuse opere ale marilor artiști greci. În schimb, după o vizită culturală și istorică trebuie să te bucuri de relaxare sau sporturi de apă, pe cele mai fotografiate plaje ale locului.

Navagio Beach este prima pe lista locurilor de văzut în Zakynthos. Plaja cu nisip alb este fără îndoială una dintre cele mai fotografiate din Europa, parte din top 10 cele mai spectaculoase plaje din lume. Întinsă la baza unui munte de calcar în Golful Contrabandiștilor, Navagio te întampină cu ape turcoaz cristaline și o epavă a unei nave care transporta ilegal țigări, ce a eșuat aici în jurul anului 1983.  Poți ajunge aici într-o croazieră din capitala Zante, dar dacă vrei să te bucuri de liniște și de peisajele sălbatice poți alege o plimbare plăcută cu taxi boat-ul din Porto Vromi.

Populară și extrem de atractivă pentru tinerii europeni, Banana Beach este locul pe care ți-ar fi imposibil să-l ratezi într-un sejur în Zakynthos. Nisipul fin auriu, apele azurii clare, viața de noapte fulminantă și peisajele pitorești îi dau locului un farmec aparte. Cea mai mare plajă a insulei se află la numai 14 km distanță de Zante Town și poartă distincția ”Steagul Albastru”.

Considerată una dintre cele mai frumoase plaje virgine din Marea Ionică, Gerakas Beach este un mic paradis nu doar pentru țestoasele pe cale de dispariție Caretta Caretta, dar și pentru familiile cu copii care găsesc o plajă lată cu nisip fin și intrare lină în marea de un albastru turcoaz incredibil. Plaja face parte din parcul național și este înconjurată de vegetație luxuriantă, măslini sălbatici și pini parfumați.

La mică distanță de celebrele Peșteri Keri, se întinde una dintre cele mai spectaculoase plaje, Keri Beach este păzită de stanci înalte și calcaroase, iar golful turcoaz cu apă cristalină este numai bun de explorat în sesiuni inspirante de snorkeling. Plaja albă compusă din mici pietricele perfect șlefuite este un magnet pentru tinerii romantici și boemii în căutarea peisajelor idilice.

Argassi Beach, situată la cateva minute distanță de Zante Town, este cea mai aglomerată dintre plajele insulei. Compusă din nisip fin alb-auriu și ape de smarald transparente, Argassi oferă condiții excelente pentru practicarea sporturilor de apă, fiind și un foarte bun punct de plecare spre marile obiectivele istorice din capitala cosmopolită.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Zakynthos

Hotel Sydney 2* – tarife de la 277,50 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro  sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter