(P) Santorini – îmbinare armonioasă dintre natură și lux

De Unica.ro, pe
Cea mai exclusivistă și modernă dintre insulele grecești, Santorini este un vis pentru turiștii din toată lumea, care o aseamănă cu mitica Atlantida, pentru că a fost scufundată de cea mai mare erupție vulcanică și renăscută din propria cenușă precum o pasăre phoenix.

Santorini este o insulă vulcanică din Marea Egee care se întinde pe mai puțin de 77 km pătrați, dar care cuprinde cele mai frumoase sate de coastă din Europa, cocoțate pe caldera vulcanului, pe coline semețe de un galben-ocru sclipitor, cu vederi unice asupra mării de un albastru sidefat hipnotizant. Santorini este o încantare pentru artiștii și boemii din toată lumea, astăzi aici ajung mii de vizitatori din toată lumea vrăjiți de frumusețea fără seamăn a acestui loc, cu plaje pietroase din prundiș negru sau roșu, înconjurate de stanci impozante cu forme spectaculoase.

Oia – orașul unde apusurile te hipnotizează

Cu ale sale priveliști din varful stancilor și cupolele albastre ale bisericilor albe, Santorini îți taie respirația. Simbolul locului este apusul văzut din Oia, fără îndoială cel mai frumos sat din Ciclade, de pe promontoriul său poți admira spectacolul naturii, acompaniat de ritmurile de sirtaki bătute de artiștii locali și de un rachiu cu miere de cimbrișor. După apus, străbate fără un scop anume, străzile din rocă vulcanică în trepte și în pantă, care te conduc către magazinele de suveniruri și atelierele de creație ale meșterilor.

unica.Santorini.10.07.2017 (2)

Fira – înoată în piscinele infinity

Capitala insulei, Fira este la fel de impresionantă pentru turiști. Se evidențiază prin ale sale vile neoclasice de un alb strălucitor, cu acoperișuri albastre și balcoane ce atarnă deasupra mării, fiind decorate cu flori de hartie și mușcate colorate. Aici ajung cuplurile de îndrăgostiți sau boemii în căutarea vacanțelor exclusiviste, unde se pot relaxa în cele mai moderne hoteluri tip boutique cu piscine infinity, în care poți înota în timp ce admiri Marea Egee și varful vulcanului adormit. Centrul orașului este plin de comercianți care vand de la tablouri și picturi cu apusul și pană la obiecte din lemn, rocă sau scoici, lucrate manual de femeile locului. Tavernele și restaurantele te atrag cu superbele terase ce oferă vederi fenomenale asupra acestui paradis, și preparatele exclusiviste din fructe de mare și pește gatite în toate modurile posibile.

Stanci albe și rosii de forme ireale

Dacă te saturi de aglomerație și vrei să îmbini luxul cu peisajele ceva mai pitorești, mergi la plajă. Santorini nu găzduiește foarte multe fașii de nisip, dar cele cateva o poziționează în topul celor mai spectaculoase insule din lume. Zona de coastă numără trei tipuri de plaje: cele cu prundiș negru, din pietre perfect șlefuite de un alb strălucitor și plajele roșii protejate de stanci vulcanice impozante. Cele mai populare sunt plajele Red Beach și White Beach urmate de Kamari, Perissa sau Kolumbo Beach.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Santorini

Flora Studiostarife de la 278 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro  sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter