(P) Festivalurile verii pe insula Thassos

De Unica.ro, pe
Din mai și până târziu în toamnă, Thassos, cea mai verde insulă grecească este plină de turiști. Cei mai mulți dintre vizitatori sunt atrași de atmosfera tradițională cu multe evenimente culturale și festivaluri locale inedite, de plajele paradisiace și numeroasele edificii istorice aflate aici.

Alege un sejur low-cost în Thassos, marca Europa Travel și bucură-te de cele mai bune servicii la tarife de nerefuzat. În ultimii ani cei mai mulți români au ales să călătorească alături de Europa Travel prin renumitul program Grecia Low-Cost, cu autocarul în destinațiile devenite celebre, dar și în locuri mai puțin populare.

Sărbători tradiționale la care trebuie să participi!

Thassos este o destinație culturală și tradițională, iar în perioada estivală aici au loc zeci de festivaluri care marchează evenimente istorice, religioase dar și producțiile de produse naturale precum lintea, mierea de albine sau vinul. Fiecare sat celebrează sărbătoarea cu mare fast, iar atmosfera este tipic grecească cu mult ouzo, meze și celebrele ritmuri grecești care îți fac poftă de explorezi așezările de munte uitate de vreme.

Cele mai interesante și numeroase festivaluri se desfășoară în capitala Limenas, mai exact pe scena Teatrului Antic – considerat centrul cultural al insulei. Aici au loc încă din cele mai vechi timpuri, piese de teatru, concerte în aer liber și spectacole cu personalități grecești.

Cel mai popular eveniment este Teatrul de Dramă Antică. Teatrul se află la aproximativ 300 de metri distanță de portul capitalei, iar prima piatră de temelie a fost pusă în secolul -V-î.Hr. Inițial scena a fost realizată pentru a fi închinată zeului Dionysos, iar câteva secole mai târziu arena găzduia lupte cu tauri și întreceri sportive.

Cel mai îndrăgit eveniment care adună un număr foarte mare de turiști este Festivalul Mierii care are loc în luna august în Skala Prinos. Foarte mulți săteni din satele de munte participă la eveniment expunând pe tarabe varietăți de miere începând cu cea clasică aurie, până la salcâm, cimbrișor, pin sau miere din flori sălbatice. Tot de aici poți achiziționa lăptișor de matcă, migdale, nuci sau castane în miere caramelizată, și alte bunătăți pe bază de miere.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Thassos

Hotel Menel 2*+ – tarife de la 479 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter