OZN: Top 4 obiecte misterioase de natură extraterestră

De Diana Zagrean, pe

Omenirea a fost mereu fascinată de spaţiul cosmic şi fenomenele paranormale. Uneori, oamenii văd OZN-uri şi extratereştrii acolo unde Mama Natură a sculptat mediul înconjurător. Alteori, descoperirile incredibile i-au şocat chiar şi pe oamenii de ştiinţă. Iată 4 obiecte misterioase despre care se spune ca sunt de natură extraterestră.
Craniile de cristal
Craniile de cristal au stârnit curiozitatea oamenilor încă din secolul 19, când au început să fie descoperite. Iniţial, craniile au fost catalogate drept comori pre-columbiene, aparţinând unor culturi ca maya sau aztecii.
Craniile păreau să fie perfecte şi fără urme de unelte, ceea ce le-a transformat în posibile dovezi ale unor civilizaţii extraterestre.
Multe culturi de tipul new-age chiar au susţinut timp de decenii întregi că respectivele cranii din cuarţ au puteri supranaturale sau că reprezintă un fel de memorii ancestrale, pline cu date despre civilizaţiile dispărute.
Ulterior s-a demonstrat că acestea au fost făcute de mâna omului în secolele 18-19, prin tehnologii moderne.
Cele mai cunoscute sunt cele mari: Craniul Mitchell-Hedges (descoperit în 1924, în Belize), Craniul de la British Museum (descoperit în 1881, vândut muzeului londonez în 1897), Craniul de la Paris (din aceeaşi colecţie cu cel de la British Museum, găzduit momentan la Musee du Quai Branly) şi Craniul de la Smithsonian (trimis anonim către muzeul american de istorie naturală în 1992).
Sferele Klerksdorp (Ottosdal)
Aceste bizare bile din rocă au fost găsite într-o mină din Africa de Sud. Iniţial s-a crezut că sunt nişte dispozitive extraterestre, deoarece aveau o duritate nemaiîntâlnită, formă imposibil de creat prin simpla forţă a naturii şi prin vechime de 3 miliarde de ani. În plus, zvonurile spuneau că cercetătorii de la NASA au declarat că sferele au fost construite într-un mediu cu gravitaţie zero.
De fapt, sferele nu sunt cel mai dur material de pe Pământ (au un punctaj de 4-5 pe scala Mohs, unde diamantul are 10, iar talcul 1). Ele sunt alcătuite din diferite minerale (hematit, un oxid de fier) şi au fost formate prin sedimentare. Ştiinţific, ele se numesc „concreţiuni de limonit”, un fel de minereu de fier.
Citeşte mai departe şi vezi ce alte sfere ciudate au convins oamenii că sunt extraterestre, pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter