Orașul din Europa în care tunsul și bărbieritul sunt interzise. Care este motivul

De Unica.ro, pe
Odată cu prima zi a Postului Paștelui catolic de anul acesta, locuitorii unui oraș din Europa, nu mai au voie să se tundă și să se bărbierească, conform unui decret emis de autorități.

Începând cu Miercurea Cenușii, prima zi a Postului Paștelui catolic, locuitorii orașului se pregătesc pentru tradiționala piesă despre Patimile lui Iisus, pusă în scenă o dată la zece ani, iar primarul și directorul festivalului le-au interzis să se tundă sau să se bărbierească, conform Libertatea.ro.

Tradiție datează de aproape 400 de ani (1634), din timpul epidemiei de ciumă. Pe vremea aceea, oamenii au promis că vor juca piesa ce spune povestea ultimelor zile din viața lui Iisus la un interval de zece ani, dacă nimeni nu moare de ciumă.

Așadar, cu un an înainte de cea de-a 42-a reprezentație, cei aproape 2.400 de locuitori din orașul bavarez Oberammergau, Germania, care vor juca în 2020 în piesa de teatru despre patimile, moartea şi învierea lui Iisus, vor trebui să respecte decretul.

”Toţi interpreţii femei sau bărbaţi şi toţi copiii care vor juca în luna mai a anului 2020 în Patimile lui Isus sunt rugaţi de directorul festivalului să-şi lase părul lung începând cu Miercurea Cenuşii, precum şi barbă”, se arată în mesaj.

Cei care fac excepție de la această regulă sunt actorii din rolurile soldaţilor romani, membrii orchestrei şi tehnicienii din spatele scenei, precum și apostolul Ioan, care era prea tânăr să aibă barbă.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter