O femeie a primit daune de 28 milioane dolari după ce a fost obligată să demisioneze

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 28 iunie 2018, 14:25
O femeie din los Angeles a primit daune în valoare de 28 milioane dolari după ce a fost victima unei discriminări legate de vârstă și a fost forțată să demisioneze.

Codie Rael, în vârstă de 58 de ani, a fost obligată să își dea demisia după ce a fost hărțuită de către șefii ei de la Sybron Dental Specialties și KaVo Kerr Group, filiale ale companiei americane de tehnologie medicală Danaher.

Femeia, care achiziționa materiale pentru cele două filiale în mai multe locații din California, însă a fost forțată să demisioneze în octombrie 2014.

Citește și: Jurnalistă anchetată în Arabia Saudită pentru „ținută indecentă” VIDEO

Potrivit acesteia, șeful ei ierarhic și șeful acestuia i-au spus deseori că este „depășită” și „proastă”. Mai mult cei doi au făcut declarații precum „avem nevoie de angajați mai tineri aici”, relatează Straits Times.

Codie Rael a demisionat din cauza stresului la locul de muncă și a fost rapid înlocuită cu un tânăr de 20 de ani.

Citește și: Shakira, criticată pentru vânzarea unui pandantiv. Ce simbolizează bijuteria

Un juriu a decis că femeia a fost discriminată din cauza vârstei și i s-a reziliat în mod abuziv contractul, fiind supusă la represalii de către angajator. Astfel, ea a primit daune și interese în valoare de 28 milioane dolari, record în istoria judiciară a orașului Los Angeles.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter