Cine este și cum arată cea mai înaltă femeie din lume

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 13 octombrie 2021, 16:32

Cea mai înaltă femeie din lume este o tânără din Turcia care are doar 24 de ani. Cu o înălțime de 215,16 centimetri, Rumeysa Gelgi a intrat în Cartea Recordurilor.

Tânăra a fost declarată de Guinness World Records cea mai înaltă persoană de sex feminin în viaţă. Rumeysa Gelgi suferă de sindromul Weaver, o afecțiune genetică rară care determină creșterea accelerată. Aceasta a mai doborât un record mondial, în 2014, când a fost declarată cea mai înaltă persoană adolescentă în viaţă.

Categoria dedicată celei mai înalte femei în viaţă nu este una în care protagonistele se schimbă foarte des, aşa că sunt încântat să împărtăşesc lumii această veste, a declarat Craig Glenday, redactor-şef la Guinness World Records.

Este o onoare să îi urăm din nou bun venit Rumeysei în Cartea Recordurilor. Spiritul ei neîmblânzit şi mândria de a se face remarcată în mulţime reprezintă o inspiraţie, a mai spus acesta, potrivit Digi24.

Cea mai înaltă femeie din lume: „Fiecare dezavantaj poate fi transformat într-un avantaj”

Rumeysa Gelgi, cea mai înaltă femeie din lume, este extrem de activă pe rețelele de socializare, acolo unde susţine alte persoane diagnosticate cu afecţiuni rare.

Fiecare dezavantaj poate fi transformat într-un avantaj pentru tine, aşa că acceptă-te aşa cum eşti, fii conştient de propriul potenţial şi fă tot ce poţi, este unul dintre mesajele tinerei.

Din cauza sindromului de care suferă, aceasta folosește un scaun cu rotile pentru a se deplasa sau un cadru. În unele cazuri, copiii cu această boală au deformări ale articulațiilor și ale coloanei vertebrale, precum și mușchii slabi și pielea flască. De asemenea, caracteristicile fizice sunt diferite față de cele normale, cum ar fi ochii foarte depărtați.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter