O femeie a murit după ce a mâncat o rodie. Ce conținea fructul

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 02 iunie 2021, 15:43
O femeie a murit după ce a mâncat o rodie congelată. S-au înregistrat mai multe cazuri de contaminare în Australia, dar victimele și-au revenit. Iată ce conținea fructul.

O femeie de 64 de ani a murit în sudul Australiei după ce a mâncat o rodie congelată din comerț. Vinovate de cazul „rar și tragic”, așa cum l-au catalogat autoritățile, și de alte 23 de cazuri de contaminare au fost fructele comercializate de o cunoscută companie australiană, conform BBC News.

Atât femeia decedată, cât și celelalte victime care și-au revenit , au fost infectați cu hepatita A după ce au consumat rodiile.

Au fost vândute aproximativ 2000 de pachete cu rodii egiptene congelate, dar australienii au fost avertizați să renunțe la ele. Fructele proaspete sau producțiile locale de rodii nu au fost contaminate, au declarat autoritățile.

Hepatita A este o boală contagioasă cauzată de infecția ficatului cu virusul hepatic A. Nu este de regulă o boală gravă, iar cazurile de deces sunt foarte rare.

Fructele, legumele, fructele de mare și înghețata sunt adesea surse de infectare cu acest virus. De aceea se recomandă respectarea cu strictețe a regulilor de igienă, spălarea cu apă din abundență a fructelor și evitarea preparatelor din pește sau fructe de mare care sunt gătite insuficient.

Îți plac rodiile? Vezi cum să cureți rodia simplu, rapid și fără să te murdărești

Citește și: 

Tanorexia, dependența de bronz care poate duce la cancer de piele

Kim Kardashian l-a convins pe Trump să o grațieze pe Alice Johnson

 

Sursă foto: 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter