O ciocănitoare a umplut o antenă de telecomunicații cu 130 kilograme de ghinde VIDEO

De Oana Savin, pe
O antenă de telecomunicații dintr-o zonă rurală din California a încetat să mai funcționeze. Mare a fost surpriza locuitorilor când au aflat care a fost motivul.

Tehnicienii au fost chemați la fața locului pentru a o repara, însă aceștia au fost nevoiți, în schimb, să o curețe de ghinde.

Veverițele nu sunt singurele animale care își fac provizii de ghinde pentru iarnă. Și anumite specii de păsări urmează această practică, iar ciocănitoarea Melanerpes a umplut antena cu nici mai mult nici mai puțin de 130 kilograme de ghinde.

Citește și: Barbra Streisand și-a clonat de două ori animalul de companie

Sunt faimoase pentru faptul că își ascund ghindele în tot felul de locuri ciudate”, a declarat  Walter Koenig, cercetător la Cornell Laboratory of Ornithology.

De obicei, această ciocănitoare își depozitează ghindele pe rând, făcând o gaură într-un copac pe care o acoperă apoi cu o altă ghindă. Astfel își protejează hrana de veverițe.

Oamenii care au fost la fața locului atunci când tehnicienii au deschis antena de telecomunicații au filmat momentul în care ghindele au început să cadă, filmul devenind viral pe internet.

Citește și: Gruia, câinele care a salvat viețile a peste 50 de animale

Proprietarii echipamentului de comunicații au declarat că incidentul a avut loc în anul 2009.  Potrivit acestora, nu este pentru prima dată când ciocănitoarele distrug echipamentul companiei. Ei estimează că ciocănitoarele au depozitat ghinde în antenă timp de cinci ani.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter