Negresă rapidă și sănătoasă, gata în 5 minute – care este ingredientul secret

De Unica.ro, pe

Cui nu îi place o felie fierbinte de negresă, mai ales alături de un pahar de lapte? Pentru negresa perfectă, nu este nevoie de mult efort.

În pragul sărbătorilor, ne pregătim să facem tot felul de deserturi aromate: tradiționalii cozonaci, modernele fursecuri cu ciocolată, clasica turtă dulce și delicioasa negresă sunt doar câteva dintre ele. Fiecare gospodină are rețeta ei pentru fiecare dintre acestea.

Dar dacă vrei totuși să schimbi repertoriul sau să încerci ceva nou, poți încerca o nouă rețetă de negresă. Ea se face fără unt și făină, fiind o versiune ușor diferită, dar mai rapidă, de preparare a acestei prăjituri îndrăgite de toată lumea. Ai nevoie de numai câteva ingrediente, de cum arată Playtech, pe care probabil le ai deja în cămară.

Ingrediente

  • 450 g iaurt grecesc
  • 125 g cacao neîndulcită
  • 250 g fulgi de ovăz fini
  • 100 g zahăr
  • 15 g praf de copt
  • 1 ou

Mod de preparare

Pentru a face aluatul, trebuie doar să pui toate ingredientele în vasul unui robot de bucătărie, și să le amesteci bine, până când capătă o consistență omogenă, fără cocoloașe și bulgărași.

Între timp, cuptorul se preîncălzește la o temperatură de 190 de grade Celsius. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Compoziția de negresă se pune în tava tapetată cu hârtie de copt și se nivelează cu ajutorul unei linguri. Tava se dă la cuptor pentru 15 sau 20 de minute, sau până trece de testul scobitorii.

Negresa scoasă din cuptor se lasă la răcorit. Când ajunge la temperatura camerei, se poate tăia în cubulețe și savura. Această negresă este delicioasă, dar cu mult mai sănătoasă decât versiunea clasică, care conține unt și făină.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter