Moartea unei legende

De Revista Unica, pe

În numărul de noiembrie al revistei Unica poţi citi mai multe despre Steve Jobs, celebrul co-fondator al companiei Apple, şi opiniile a doi oameni care au intrat în contact cu el.
Philip Elmer-DeWitt, jurnalist american la fortune.com, a stat de vorbă cu Jobs de nenumărate ori şi ne-a oferit în exclusivitate un interviu, iar Dora Popeneciu, General Manager la iStyle Bucharest, Apple Premium Reseller, l-a întâlnit pe Jobs în 1999. Iată câteva dintre impresiile ei.

Cum l-aţi perceput pe Steve Jobs?

DP:  Jobs era omul detaliilor. Din cauza asta calculatoarele sunt deosebite ca şi design. Pentru că a dorit, pe lângă performanţele produselor, ca ochiul să fie încântat şi să  educe oamenii. Avea o dorinţă de  a educa piaţa pentru bun, pentru frumos, pentru creativitate. Tot el a dorit ca  magazinele Apple să fie concepute cu acelaşi design, iar cele care sunt magazine partenere, cum suntem noi, să arate la fel, oriunde în lume. Designul e făcut de la oamenii de la Apple, noi trebuie doar să le dăm schiţa spaţiului, iar ei ne trimit mobila. Există o direcţie la nivel mondial de standardizare  a magazinelor: cele care sunt Apple  au mobilă beige deshis, restul sunt cu mobilă albă şi  accesorii gri.

Ce produse Apple ne-au schimbat lumea?

La 15 august 1998, când el lansa iMacul, a avut un impact extraordinar asupra pieţei americane. A fost o revoluţie fantastică. La 1 august erau deja 100.000 de  calculatoare care fuseră vândute pe nevăzute. Cu se produse s-a mai întâmplat asta în America? ”

Cum va simţiti acum, la plecarea lui?

DP: Personal, sunt distrusă, dar să nu renunţăm la principiile pe care el ni le-a implementat în creier şi în suflet. A fost un om care a stiut în momentul în care a fost sancţionat să renunţe la un anumite obiceiuri şi să devină mai bun. A fost prea dur sanţionat când a fost dat afară de la Apple, dar când a revenit, nimeni n-a mai avut de comentat!

Află mai multe în numărul de noiembrie al revistei Unica.

Foto: Northfoto, Agerpress

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter