Misterul ultimelor cuvinte scrise de Walt Disney înainte să moară

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 17 septembrie 2021, 12:48
În data de 15 decembrie 1966, pe patul de moarte, Walt Disney a scris pe o hârtie două cuvinte: „Kurt” și „Russell”. Da, ai citit bine -  numele cunoscutului actor american care a jucat în mai multe filme realizate de studiourile Disney, dar nimeni nu știe motivul.

Kurt Russell însuși a confirmat într-un interviu din 2013 că povestea este adevărată: „La doi ani de la moartea sa, m-au dus într-un birou, iar o femeie, care nu părea să fie secretara lui, mi-a arătat hârtia şi m-a întrebat dacă ştiu despre ce este vorba. I-am răspuns că nu, şi apoi am aflat că acesta a fost ultimul lucru pe care l-a scris. Nu am ştiut ce să răspund”.

A fost actorul prietenul producătorului? Poate copilul său nelegitim? Îl voia pentru următorul film? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care mulţi şi le-au pus în ultimele cinci decenii, de când Walt Disney a fost răpus de cancer.

Kurt Russell a devenit celebru încă din copilărie, după ce numele lui a fost legat de mai multe producții Disney, printre care „Follow Me, Boys!” (1966) și „The Horse in the Gray Flannel Suit” (1968).

Conexiunea dintre copilul care făcea primii paşi în lumea cinematografiei şi renumitul producător, care a schimbat pentru totdeauna filmele pentru copii, a mers dincolo de simple afaceri. Walt Disney obişnuia să apară în timp ce se filmau scenele numai pentru a vorbi cu Russell şi îi punea tot felul de întrebări. „Voia să ştie cum funcţionează mintea unui copil“, i-a dezvăluit actorul autoarilor Amy Boothe Green și Howard E. Green, care au scris biografia lui Disney în 1999.

Walt Disney a avut un rol esenţial în cariera sa. Actorul a încercat să-l urmeze pe tatăl său în baseball profesionist, dar producătorul a insistat ca Russell să continue să joace în filme: „Obișnuia să îmi spună că voi avea o carieră lungă“, își amintește actorul, care avea 15 ani când a murit Walt Disney.

Acum în vârstă de 66 de ani, Kurt Rusesell a jucat în peste 50 de filme, cum ar fi „Escape from New YorkThe Thing” sau „The Hateful Eight” sau „Guardians Galaxy Vol.2”.

Citește și – Walt Disney – Femeile, mereu pe locul doi

Citește și – Femeile care au inspirat legendele Disney. Actrițele și eroinele din desene animate, față în față

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter