Meteo Paște 2019. Cum va fi vremea de Paște în România

De Oana Dinu, pe
Meteo Paște 2019. Meteorologii au emis o prognoză meteo pentru următoarea perioadă, astfel că am aflat cum va fi vremea de Paște în România.

Meteo Paște 2019. Mulți români aleg să petrească vacanța de Paște acasă și își planifică activitățile și în funcție de vreme. Meteorologii au emis o prognoză meteo care cuprinde și cele câteva zile destinate sărbătorii pascale. Dacă trebuie să luăm cu noi și umbrele în noapte de Înviere, ne spun specialiștii ANM.

Meteo Paște 2019. Cum va fi vremea de Paște în țară

Meteo Paște 2019 în Banat. Deși se vor semnala creșteri ale temperaturii în următoarea perioadă, din 26 aprilie se va răci din nou, iar valorile termice vor suferi variații de la o zi la alta, astfel că media regională a maximelor se va încadra în jurul a 21 de grade Celsius. Dacă în noaptea de 27 aprilie, minima va atinge valoarea de 11 grade, ulterior acestei date temperatura nocturnă va fi în scădere, spre medii de 8 – 10 grade. Vor fi și șanse de ploi însemnat cantitativ, pe arii extinse ale acestei zone, cu precădere dimineața și seara, cel mai probabil în jurul datei de 27 aprilie.

Meteo Paște 2019 în Crișana. Se va încălzi până în data de 26 aprilie, iar temperatura aerului va atinge valoarea de 26 de grade. Din 27 aprilie, regimul termic diurn va avea ușoare fluctuații, iar maximele se vor încadra între 19 și 22 de grade în medie. Există șanse să crească valorile termic în jurul datei de 30 aprilie. Minimele termice nocturne vor atinge 11 grade în data de 27 aprilie. Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse și mai însemnat cantitativ, cel mai probabil în jurul datei de 27 aprilie.

Meteo Paște 2019 în Transilvania. Până în data de 26 aprilie se va încălzi accentuat, iar media regională a maximelor va ajunge în jurul valorii de 23 de grade Celsius. Ulterior, în zilele de 27 și 28 aprilie, temperaturile diurne vor scădea până spre 19 grade. Valori mai ridicate se vor înregistra în jurul datei de 30 aprilie. Minimele vor crește până în 27 – 28 aprilie la o medie de 7 grade, apoi vor scădea până la 5 – 6 grade. Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii extinse și mai important cantitativ, cel mai probabil în jurul datei de 27 aprilie.

Meteo Paște 2019 în Maramureș. Valorile termice diurne vor crește până la o medie de 25 de grade Celsius în jurul datei de 26 aprilie, dar ulterior acestei zilei vor exista fluctuații, iar maximele se vor încadra între 19 și 22 de grade. Cele mai ridicate valori vor fi în 30 aprilie și 1 mai. Media valorile termice nocturne va crește până spre 10 grade în jurul datei de 27 aprilie, apoi va scădea până pe la 7 grade. Va ploua mai semnificativ și pe arii mai extinse în jurul datei de 27 aprilie.

Meteo Paște 2019 în Moldova. Temperatura aerului va marca o creștere în jurul datei de 26 aprilie, când va ajunge la 22 grade Celsius, apoi maximele vor varia între 20 și 21 de grade, cu probabilitatea să fie ușor ridicate în intervalul 30 aprilie – 1 mai. Valorile termice nocturne vor ajunge la o medie de 8 grade în jurul datei de 27 aprilie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor sub formă de ploai va fi mai ridicată în perioada 27 aprilie – 5 mai.

Meteo Paște 2019 în Dobrogea. Maximele se vor situa în jurul valorilor de 13 – 18 grade până în data de 28 aprilie și ulterior vor crește până spre 19 – 21 de grade. Minimele vor ajunge de la 6 grade la 10 – 11 grade în preajma zilei de 5 mai. Este posibil să apară ploi slabe cantitativ, pe arii restrânse, după data de 27 aprilie.

Meteo Paște 2019 în Muntenia. Până în data de 27 aprilie, maximele vor ajunge la 22 de grade Celsius. Apoi, variațiile termice nu vor fi importante, media regională a temperaturii aerului situându-se în jurul valorii de 23 de grade. Și minimele vor avea o ușoară creștere din 27 – 28 aprilie, astfel că vor ajunge la 8 – 9 grade Celsius. Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse, cel mai probabil în jurul datei de 27 aprilie.

Meteo Paște 2019 în Oltenia. În această zonă, maxima se va situa între 18 și 24 de grade, cele mai ridicate valori înregistrându-se în intervalul 30 aprilie – 1 mai. Media minimelor se va situa în jurul valorilor de 5 – 9 grade până în data de 28 aprilie și ulterior va crește până la 8 – 9 grade. Se vor înregistra condiții de ploaie mai însemnată cantitativ și pe arii mai extinse, mai ales dimineața și seara, în jurul datei de 27 aprilie.

Meteo Paște 2019. Cum va fi vremea de Paște la munte

La munte, până în data de 26 aprilie vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că maximele vor ajunge în juru valorii de 14 grade Celsius. Ulterior, valorile termice vor scădea până spre 10 – 12 grade. Minimele se vor încadra între 2 și 4 grade. După data de 27 aprilie se vor semnala precipitații însemnate cantitativ, pe arii mai extinse.

Meteo Paște 2019. Cum va fi vremea de Paște la mare

În zona litoralului, vremea va fi frumoasă și cerul mai mult senin până în data de 28 aprilie. Se vor înregistra maxime cuprinse între 12 și 14 grade, iar minimele vor coborî până la 8 – 9 grade. În 29 aprilie, temperaturile scad câteva grade și poate apărea chiar fenomenul de burniță. Ulterior acestei date, vremea se va îndrepta și va apărea din nou soarele.

Meteo Paște 2019. Cum va fi vremea de Paște în București

În București, cerul va fi variabil, iar vremea se va încălzi treptat până în data de 27 aprilie, când maxima va atinge 22 de grade Celsius. În noaptea de 27 – 28 aprilie se arată condiții de ploaie și chiar burniță, iar minima se va situa în jurul valorii de 10 grade. Bucureștenii ar putea avea parte de precipitații moderate pe tot parcursul zilei de 28 aprilie. Și în următoarele zile sunt șanse ridicate de ploaie, iar maximele se vor încadra între 12 și 17 grade. Din data de 2 mai, cerul va fi variabil, iar temperaturile încep să crească din nou, astfel încât maximele ar putea atinge 22 de grade, potrivit meteo.ournet.ro.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter