Jay-Z şi alţi artişti care au compus melodii pentru copiii lor

De Nicoleta Galeteanu, pe

Ultimul cântec lansat de Jay-Z şi închinat fetiţei sale se poate să îţi sune şi ţie puţin ciudat, după hiturile dure „Empire State of Mind” sau „Hard knock life”. În „Glory”, rapperul vorbeşte despre avortul lui Beyonce şi dezvălui că Blue Ivy a fost concepută la Paris.
Deşi se spune că sentimentele în astfel de momente unice sunt de nedescris, pe artişti bucuria nemăsurată din aceste clipe i-a inspirat să compună versuri ce vorbesc mai mult sau mai puţin voalat despre emoţiile lor şi „euforia postnatală”.

Iată şi alţi artişti care şi-au exprimat sentimentele cele mai profunde când copiii lor au venit pe lume.

Stevie Wonder – “Isn’t She Lovely?”

Căsătorit de două ori, dar implicat în mai multe relaţii extraconjugale, Stevie Wonder ar fi „trebuit” să compună cel puţin şapte melodii care să elogieze miracolul naşterii, câte una pentru fiecare dintre copiii săi.

Artistul a compus însă o singură melodie, fiicei sale Aisha Morris, despre care tatăl său spunea în 1975 că micuţa copilă a venit ca o muză pentru el, inspirându-l să compună această minunată piesă.

Lauryn Hill – “To Zion”

Cu o lirică mai profundă decât piesa „Glory”, „To Zion” este prima dedicaţie pe care fosta solistă a grupului „Fugees” o face copiilor săi. Zion David-Nesta Marley este primul copil al cântăreţei dintre cei şase pe care aceasta îi are din timpul relaţiei cu Rohan Marley, fiul celebrului Bob Marley. Potrivit zvonurilor, Rohan nu este tatăl şi ultimului copil al artistei.

John Lennon – “Beautiful Boy”

John Lennon compune acest frumos cântec, cunoscut şi cu titlul „Darling Boy”, pentru fiul său pe care îl are cu Yoko Ono. Melodia îl descrie pe artist liniştindu-şi fiul în urma unui coşmar, dar mai ales dragostea nemăsurată pe care i-o poartă acesta fiului său. 

Versurile conţin şi celebrul citat al artistului Beatles – „Viaţa este ceea ce ţi se întâmplă în timp ce eşti ocupat cu alte planuri” -, iar la final “Beautiful Boy” se încheie cu un mesaj şoptit de la John Lennon către fiul său: „Noapte bună, Sean. Ne vedem dimineaţă. De îndată”.

George Strait – “I Saw God Today”

Iată un alt cântec în care miracolul naşterii unui copil devine un eveniment muzical, religios.
Compusă de Rodney Clawson, Monty Criswell şi Wade Kirby şi fredonată sublim de cântăreţul de country, “I Saw God Today”, descrie aşteptarea lângă viitoarea mămica ce urmează să dea naştere copilului, prinvindu-l apoi în timp ce doarme.

Piesa a ajuns în 2008 pe locul întâi în topul country.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter