Locuri cu Fainoşag unde se mănâncă bine

De Diana Zagrean, pe

România este celebră peste hotare pentru femeile frumoase, Dracula, Hagi, Nadia şi mâncarea extraordinară. Deşi vorbim de un amestec de influenţe turceşti şi balcanice, bucătăria românească încă are secretele ei pentru a impresiona. Vezi care sunt acele locuri cu Fainoşag din România unde se mănâncă bine.
 

Peşte: Delta Dunării

Delta Dunării este un loc minunat dacă vrei să vizitezi natura la ea acasă. Dar grindurile, caii sălbatici, cormoranii şi pelicanii sălbatici nu sunt singurul motiv pentru care trebuie să vizitezi Delta.
Locul de vărsare al Dunării în Marea Neagră înseamnă şi un bun loc cu Fainoşag pentru mâncat bine, în special peşte şi alte bunătăţi acvatice.
Nu numai că aici găseşti peşte de apă dulce şi peşte de apă sărată în acelaşi loc, dar metodele de preparare tradiţionale combinate cu influenţele lipovene dau un rezultat minunat.
Locuri cu Fainoşag unde se mănâncă bine

Cozonac cu nucă: Moldova

Cine nu a auzit de cozonacii moldoveneşti? Deşi toată Moldova este plină de locuri cu Fainoşag unde poţi să mănânci un cozonac cu nucă sau un cozonac cu rahat ca la mama acasă, la Botoşani sunt câteva fabrici care excelează.
Cel mai bine este să întrebi localnicii, deoarece acest loc cu Fainoşag e plin de brutării, magazine specializate în morărit şi panificaţie şi toate te îmbie.
Alege un cozonac mare şi pufos şi pentru cei dragi, de acasă şi încearcă să te abţii să nu-l mănânci pe drumul spre casă.
Locuri cu Fainoşag unde se mănâncă bine

Tocăniţe: Ardeal

Dacă vrei să vezi ce gust are gulaşul la el acasă, nu trebuie să mergi până în Ungaria. Avem locuri cu Fainoşag şi la noi, unde ai putea servi o carne în sos iute şi temperamentală.
Tocăniţele ardeleneşti sunt grase, gustoase şi foarte aromate, cu puternice influenţe ale bucătăriei ungureşti, dar fără să piardă din aroma locală. Servite cu mămăliguţă, te duc într-o călătorie culinară nesperată.
Fie că guşti o varză a la Cluj, un gulaş de vită în pâine la Bistriţa, sau un balmoş la o stână de lângă Sibiu, toate sunt locuri cu Fainoşag culinar şi nicio reţetă nu te lasă cu gura apă degeaba.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter