Ai mânca o pizza printată la imprimantă 3D? Nu mai este mult până devine realitate

De Diana Zagrean, pe

Un proiect care sună SF dar care ar putea să ne uşureze munca în bucătărie aşteaptă aprobarea FDF în Statele Unite. Este vorba despre o imprimantă 3D pentru…mâncare, specializată pe pizza. Ai mânca o felie de pizza scoasă la imprimantă?
 
Cum NASA se pregăteşte de zor pentru a începe o misiune de lungă durată şi chiar o colonie umană pe Marte, nevoia de a transporta mâncare într-un mod cât mai compact este evidentă.
Astfel, tehnologia de imprimare 3D s-a întâlnit cu tehnologia care permite ca hrana să fie transformată în pudră şi, apoi, în pastă amestecată cu apă.
Din aceste idei s-a născut pizza spaţială: o felie de pizza care este printată cu ajutorul unei imprimante 3D chiar la tine în farfurie. Sau pe Marte în farfuria primilor colonişti.
Systems & Materials Research Consultancy (SMRC), un fel de ONG specializat pe tehnologii avansate a câştigat o bursă de la NASA în valoare de 125.000 dolari.
Cu ajutorul acestor bani, compania a inventat imprimanta 3D pentru pizza, care va uşura mult munca coloniştilor de pe Marte.

Ai mânca o felie de pizza scoasă la imprimantă? Dacă nu, ce zici de un tort de ciocolată proaspăt printat?

Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter