Ce înveţi la şcoală şi nu te ajută în viaţă!

De Avantaje.ro, pe

Am fost o elevă şi apoi o studentă eminentă. Am crezut că dacă urmez reţeta de succes, aşa cum mi-a fost prezentată în şcoală, viaţa mea o să fie una plină de reuşite. Numai că realitatea este de multe ori departe de ceea ce învăţăm la şcoală.
După 18 ani de studii şi 6 ani de „carieră de succes”, am realizat că ceea ce fac zi de zi nu-mi aduce nicio satisfacţie, că nu evoluez şi că habar n-am la ce sunt bună cu adevărat.
Învăţasem mult prea bine lecţiile predate, mai ales cele nespuse şi nescrise în vreun manual.
Nu vreau să mă înţelegi greşit, în timpul şcolii învăţăm multe lucruri folositoare, dar căpătăm şi multe obiceiuri nefolositoare de care trebuie să ne dezvăţăm dacă vrem să supravieţuim şi să excelăm în lumea reală.
La aproape 30 de ani, după o goană a căutării de sine şi o demisie total nejutificată pentru familia mea, mă uit în urmă la cele 9 lucruri pe care le-am învăţat în şcoală şi care nu numai că nu se aplică în viaţa reală, dar te împiedică să trăieşti o viaţă de succes.
Ce învăţăm la şcoală:
1. Valoarea ta este dată de notele pe care obţii şi doar ce este notat este important
Prin valoare mă refer la capacitatea ta de a-ţi construi un viitor strălucit.
De mici asociem învăţatul cu lucrările de control sau examenele de final de trimestru, semestru, an sau ciclu de învăţământ.
Vezi continuarea pe avantaje.ro. CLICK AICI!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter