Ministrul educației, despre redeschiderea școlilor: „Orice scenariu este deschis”

De Unica.ro, pe

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit la Digi24 despre scenariile redeschiderii unităților de învățământ. Cîmpeanu spune că o decizie în ceea ce privește modul în care elevii vor continua anul școlar stă în mâinile „celor care au competență pe acest subiect”.

Citește gratuit ediția de ianuarie a revistei Unica. O găsești AICI

„Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de educație, nu excludem absolut niciun scenariu. Însă, fiind vorba de sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă pe acest subiect”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Citeşte întreaga ştire: În Ungaria se redeschid școlile și grădinițele

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, o decizie va fi anunțată după jumătatea lunii ianuarie, în condițiile în care termenul pentru evaluarea situației epidemiologice a fost stabilit pentru 15 ianuarie.

De asemenea, ministrul spune că a cerut inspectoratelor școlare și universităților o situație în legătură cu disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter