Cum să-ţi motivezi copilul să meargă la şcoală

De Diana Zagrean, pe

Fie că este prima dată când va merge la şcoală, fie că pur şi simplu nu s-a integrat încă, sau învăţătoarea îl sperie, copilul tău s-ar putea să nu fie tocmai încântat că începe şcoala. Vezi cum poţi să-ţi motivezi copilul să meargă la şcoală cu plăcere şi curiozitate.
 
Mic dejun delicios
Dacă cei mici nu sunt tocmai încântaţi de prima zi de şcoală, încearcă să faci un efort să le pregăteşti un mic dejun nemaipomenit în prima săptămână. Un smoothie cu fructe şi lapte, omlete sau clătite delicioase, ai multe variante să le faci ziua o sărbătoare şi pregătirea pentru lecţii mai frumoasă.
Tur privat al şcolii
Dacă cel mic se teme de prima zi de şcoală şi nu prea înţelege ce va însemna asta pentru el, poate că este o idee bună să-i spulberi din temeri cu o vizită privată, în avans.
Alege o zi însorită, eventual poţi să rogi învăţătoarea sau directoarea să vă însoţească. Arată-i laboratorul de biologie sau chimie şi spune-i că va învăţa aici lucruri noi despre multe subiecte interesante.
Petrecere
De ce să daţi petreceri numai când se termină şcoala şi vine vacanţa şi să nu profitaţi de începutul anului şcolar pentru o nouă tradiţie.
Cel mic se poate reîntâlni cu toţi prietenii, să povestească ce au făcut în vacanţă, iar voi, adulţii, vă pregătiţi sufleteşte de noul an şcolar cu un pahar de alcool în mână.
Prefă-te curioasă
Chiar dacă eşti obosită de la serviciu, dacă ai avut o zi proastă şi tot ce vrei este să-l bagi mai repede în pat, ca să poţi face un duş, ascultă-i aventurile cu interes.
Mai ales în primele zile, unii copii se simt părăsiţi, speriaţi, nu le plac mediul, educatorii, colegii, etc. Întreabă-l pe ton extuziast ce aventuri a avut, ce minunăţii a învţat şi ce fel de copii are drept colegi.
O să se simtă mai bine, o să-ţi spună ce nu-i place şi asta îi va oferi mai mult confort decât un cadou sau mutarea la o şcoală privată cu ştaif.
Sursa foto copii prima zi de şcoală: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter