Viețile unor studenți s-au schimbat pentru totdeauna, după ce profesorul lor le-a dat o temă inedită

De Amelia Matei, pe
Un profesor le-a dat studenților săi ca temă să ia o cutie de carton și pentru fiecare persoană care îi supără și pe care nu o pot ierta, să pună în cutie câte o piersică, pe care să lipească o etichetă cu numele persoanei respective.

Timp de o săptămână, studenții au avut obligația să poarte în permanență cutia cu ei: în casă, în mașină, la școală, la întâlnirile cu prietenii și chiar și noaptea să țină cutia lângă pat. La început, aceștia au fost amuzați de lecție și au notat o mulțime de nume, rămase în memorie încă din copilărie.

Apoi, pe măsură ce zilele treceau, studenții au început să adauge tot mai multe nume ale persoanelor pe care le întâlneau și care, în opinia lor, au avut un comportament de neiertat. Așa au început să se adune din ce în ce mai multe piersici, iar cutia să fie mai grea. Piersicile așezate în ea la începutul săptămânii începuse să se strice, iar mirosul devenea pe zi ce trece mai neplăcut.

Povara era cu atât mai mare cu cât fiecare dintre studenți avea obligația să poarte cutia peste tot și să nu o uite pe undeva, mai ales că fiecare student își trecuse numele și adresa pe ea, așa cum le-a spus profesorul. Cartonul cutiilor se uzase și el și cu greu mai putea face față acestei sarcini.

Fiecare a înțeles clar lecția pe care a încercat profesorul să îi învețe când s-au revăzut după o săptămână. Și anume, că acea cutie pe care au cărat-o zile în șir peste tot nu este altceva decât expresia greutății spirituale pe care o poartă cu ei, atunci când strâng în ei ură față de alte persoane.

„Atunci când iertăm pe cineva suntem tentați să credem că este un favor pe care i-l facem celeilalte persoane. În realitate însă, este cel mai mare favor pe care ni-l putem face nouă înșine”, le-a explicat profesorul studenților săi.

Citește și – Un profesor și-a întrebat studenții dacă vor o bancnotă de 20 USD. Ce a urmat este o lecție de viață pentru noi toți

Citește și – Mesajul unui profesor pentru părinții copiilor obraznici

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter