Instagram interzice fotografiile care prezintă scene de automutilare

De Oana Savin, pe
Rețeaua de socializare Instagram a decis să interzică fotografiile ce prezintă răni autoprovocate, în lupta împotriva automutilării și a sinuciderilor, au anunțat reprezentanții platformei deținută de Facebook.

Am descoperit că, referitor la chestiunea automutilării și a suicidului, nu suntem suficient de bine pregătiți și că ar trebui să facem mai mult pentru a asigura siguranța utilizatorilor de Instagram”, au declarat reprezentanții Instagram într-un comunicat publicat pe blogul oficial al companiei.

Instagram, care deja interzice orice conținut ce încurajează sau promovează suicidul și automutilarea, va interzice și va retrage de pe site-ul său „imaginile violente explicite cu scene de automutilare, precum și tăieturile” autoprovocate.

De asemenea, fotografiile mai puțin dure și mai puțin asociate cu automutilarea precum cicatricele, nu vor mai apărea în rezultatele căutărilor online și nu vor fi recomandate de algoritmii utilizați de Instagram.

Acest tip de conţinut mai puţin explicit „nu va fi complet suprimat, căci nu dorim să stigmatizăm sau să izolăm persoanele care pot fi deprimate şi care pot să publice conţinuturi legate de actele de automutilare pentru a solicita ajutor”, au precizat reprezentanții companiei.

Potrivit BBC, noua decizie a fost luată după ce tatăl unei tinere din Marea Britanie în vârstă de 14 ani, care s-a sinucis în 2017, a acuzat Instagram că are o parte de vină în acea dramă.

Se pare că adolescenta a consultat mai multe conținuturi online asociate sinuciderii și automutilării înainte de a-și lua viața.

Facebook, Instagram, Twitter și Google încearcă în permanență să limiteze conținuturile problematice de pe platformele lor și fac eforturi pentru a evita orice acuzație de cenzură.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter