Cifra destinului. Cum se calculează și ce spune despre personalitatea ta

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Miercuri, 25 ianuarie 2023, 16:49

Cifra destinului este coordonata cea mai importantă din numerologie. Bazată pe ziua ta de naștere, cifra destinului arată sub ce vibrații numerologice ai venit pe lume și ce influențe are numărul esențial al destinului asupra personalității tale.

Cuprins

Cifra destinului este esențială în analiza numerologică a unei persoane și este cea mai ușor de calculat. Cifra sau numărul esențial al destinului este legată de data nașterii și arată ce destin îți este prevăzut, în funcție de personalitatea și alegerile tale în viață.

Cifra destinului. Cum se calculează

Este cel mai simplu calcul din numerologie, un calcul de bază, care adună toate numerele din data ta de naștere.

Spre exemplu, dacă te-ai născut la 17 martie 1983, trebuie să aduni toate numerele, ținând cont că luna martie corespunde cifrei 3.

1+7+3+1+9+8+3 = 32

Rezultatul obținut, format din 2 cifre, trebuie adunat în continuare.

3+2 = 5

Cifra destinului, pentru persoana născută pe 17 martie 1983, este așadar 5.

De ce este importantă cifra destinului în numerologie

Acest număr al destinului reprezintă esența datei de naștere, esența momentului în care un suflet a venit pe lume și a respirat pentru prima dată.

Cifra destinului poartă vibrații cosmice, după cum susțin numerologii, care influențează personalitatea, dezvoltarea și parcursul vieții unei persoane.

Numărul destinului reprezintă cea mai importantă coordonată, după care se calculează și alte numere esențiale din viața noastră, legate de sănătate, de compatibilitatea în dragoste sau de carieră.

Cifra destinului 1

Persoanele guvernate de numărul 1 sunt firi independente, puternice, curajoase și foarte active. Sunt persoane entuziaste, optimiste, care se bazează doar pe forțele proprii și care vor să realizeze cât mai multe în viață. Au dorințe și convingeri puternice de la care nu le poate abate nimeni. Dinamice şi întreprinzătoare, nativii numărului 1 încearcă să fie mereu în mijlocul acţiunii. Nimic nu este prea greu pentru ei şi niciodată nu se mulţumesc cu puţin. De îndată ce şi-au atins scopul, caută noi proiecte şi noi aventuri, gândindu-se prea puţin la odihnă şi la sănătate.

Calități: descurcărețe, reformatoare, active, ambițioase

Defecte: egoiste, certărețe, agitate, nerăbdătoare

Scop în viață: independența și dorința de realizare personală, profesional și financiar

Cifra destinului 2

Persoanele influențate de vibrația numărului 2 au un caracter echilibrat, deschis și sociabil. Ele se adaptează ușor la diverse schimbări, comunică ușor cu cei din jur și reușesc să aibă un număr foarte mare de prieteni. Pe de altă parte, persoanele care au numărul destinului 2 sunt deosebit de emotive, sensibile şi sufletiste. Nu întâmplător, majoritatea descoperă afecţiuni cardiace de la vârste tinere. În perioadele dificile, au nevoie de multă afecţiune pentru a face faţă tuturor problemelor, inclusiv celor de sănătate. Aceste persoane trebuie să acorde o atenţie sporită sănătăţii, să se ferească de excesele alimentare şi să aleagă activităţi relaxante.

Calități: sincere, deschise, echilibrate, diplomate

Defecte: sensibilitate, emotivitate, neîncredere, pesimism

Scop în viață: o familie unită, liniște, afecțiune și echilibru

Cifra destinului 3

Persoanele guvernate de numărul 3 sunt firi independente, sociabile, vesele și optimiste. Sunt cele mai deschise către oameni, foarte comunicative, curioase și sigure pe ele. Viața este o provocare frumoasă pentru aceste persoane care reușesc să rezolve multe lucruri fără să facă sacrificii mari. Când dau de greu, știu cum să se îmbărbăteze singure și să meargă mai departe. Optimismul şi încrederea de sine le ajută să-şi păstreze un tonus ridicat, ceea ce are un efect extraordinar asupra tuturor deciziilor și acțiunilor lor. Pe de altă parte, sunt persoane foarte inteligente și creative, atrase de tot ceea ce înseamnă comunicarea cu publicul.

Calități: cordiale, diplomate, creative, îndrăznețe

Defecte: cârcotașe, frivole, superficiale

Scop în viață: o carieră dinamică și realizări profesionale

Cifra destinului 4

Persoanele guvernate de vibrația numărului 4 au un caracter și o voință puternică. Nimic nu le abate de la drumul ales, dacă sunt convinse că au făcut cele mai bune alegeri. Sunt directe, sincere și nu vorbesc prea mult, în schimb acționează rapid. Persoanele născute sub semnul lui 4 sunt meticuloase şi organizate şi, ca atare, deosebit de atente cu toate deciziile lor. Nativii lui 4 nu lasă nimic la întâmplare, totul trebuie să fie organizat şi planificat în avans, în cele mai mici detalii. Nu sunt persoane spontane, dar sunt empatice și te poți baza pe ajutorul lor la nevoie.

Calități: perseverență, capacitate de decizie, sinceritate

Defecte: intoleranță, pasivitate, idei fixe

Scop în viață: prosperitatea personală și siguranța financiară

Cifra destinului 5

Persoanele guvernate de numărul 5 știu să se bucure de fiecare clipă, de fiecare șansă și aventură. Sunt persoane optimiste, inovatoare, amatoare de nou, de călătorii și de prieteni mulți. Nu suportă rutina, activitățile monotone sau obligațiile sociale plictisitoare. Acceptă foarte greu limitările și responsabilitățile impuse și nu te poți baza pe ele, dacă ai nevoie de un om meticulos și hotărât. Aceste persoane își schimbă adesea ideile, scopurile, planurile și deciziile. Vibraţiile numărului 5 pun accentul pe nevoia de libertate. Persoanele născute sub influenţa acestui număr sunt individualiste, independente şi dau bir cu fugiţii în faţa obligaţiilor.

Calități: optimiste, inovatoare, curajoase

Defecte: individualiste, egoiste, iresponsabile

Scop în viață: să adune cât mai multe experiențe și aventuri

Cifra destinului 6

Cifra destinului. Cum se calculează și ce spune despre personalitatea ta

Persoanele guvernate de cifra destinului 6 sunt foarte responsabile, dedicate în tot ceea ce fac, bine organizate și calculate. Sunt firi curajoase și puternice, dar totodată generoase și empatice. Sunt familiste și își iubesc copiii până la sacrificiul suprem. Sunt idealiste și se implică adesea în campanii de ajutorare a persoanelor defavorizate. Nativii născuţi sub influenţa numărului 6 sunt persoane grijulii, protectoare şi încearcă să ţină totul sub control. Îşi protejează excesiv familia şi pe ele însele, ferindu-se cât pot de probleme. Multe dintre ele riscă să ajungă ipohondre şi îşi canalizează întreaga energie asupra bunăstării proprii.

Calități: responsabile, echilibrate, generoase

Defecte: băgăcioase, obsedate de control, bârfitoare

Scop în viață: bunăstarea familiei și fericirea copiilor

Cifra destinului 7

Persoanele născute sub influența numărului 7 sunt perfecționiste, meticuloase și deosebit  de harnice. Ele nu lasă nimic la voia întâmplării. Totul este bine cântărit și foarte bine analizat înainte de a lua o decizie. Sunt persoane singuratice, retrase, dar echilibrate în relațiile sociale și profesionale și apreciate pentru munca lor și pentru dedicația față de proiectele pe care le au în viață. Pe de altă parte, sunt atrase de cariere unde pot lucra singure, dar care le pot aduce venituri mari sau proiecte bine plătite.

Calități: analitice, profunde, meticuloase

Defecte: retrase, pesimiste, bănuitoare

Scop în viață: o carieră bine plătită

Cifra destinului 8

Persoanele guvernate de numărul 8 sunt active, inteligente, descurcărețe și materialiste. Pentru ele este foarte important să aibă o siguranță materială în viață și să se poată bucura de lucruri fine, scumpe și deosebite. Aspiră să fie oameni puternici și bogați și încearcă diverse modalități de a câștiga bani, în funcție de capacitățile și inteligența fiecăruia. Sunt persoane pragmatice, care nu se lasă înșelate și influențate de nimeni. Dar nu întotdeauna reușesc să ia cele mai bune decizii și să câștige.

Calități: tenace, descurcărețe, pragmatice

Defecte: profitoare, înșelătoare, schimbătoare

Scop în viață: avere și putere

Cifra destinului 9

Responsabilitatea este trăsătura de caracter cea mai accentuată a persoanelor cu numărul 9. Mature, puternice, încrezătoare, responsabile și demne, aceste persoane au calități de lider și de îndrumător. Sunt oameni de omenie, care nu lasă pe nimeni la nevoie. Sunt foarte atașate de familie și își fac prieteni de toate națiile și culorile, chiar dacă nu au același statut social. Sunt exploratoare și deschizătoare de drumuri, au curajul să încerce tot felul de lucruri noi și îi încurajează pe cei din jur să realizeze mai mult în viață. La rândul lor, sunt fericiți doar dacă au realizări pentru care sunt lăudați și apreciați de ceilalți.

Calități: generozitate, viziune, responsabilitate

Defecte: risipitoare, vanitoase

Scop în viață: să lase ceva de seamă moștenitorilor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter