Inedit: Cele mai dezgustătoare arome de îngheţată

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 14 septembrie 2021, 16:25

Îngheţata ar trebui să fie un desert dulce, răcoritor, cu gust de vanilie, ciocolată sau fructe. Unii oameni, însă, simt nevoia de îngheţate cu arome cel puţin neobişnuite. Iată un top al celor mai dezgustătoare arome de îngheţată.
Foie gras şi caviar
Specialistul francez Philippe Faur a inventat o îngheţată care să captiveze esenţa ţării sale natale. A ieşit o îngheţată cu gust de foie gras şi caviar. Se serveşte cu caviar rece deasupra. O fi bună?
Peşte
Deşi peştele şi îngheţata sunt două alimente foarte bune, luate separat, combinarea lor sună înfiorător. Japonezii nu sunt de aceeaşi părere, aşa că dacă vă întrebaţi ce gust are îngheţata de peşte, cel mai bun loc să o căutaţi sunt marile oraşe din statul asiatic.
Caracatiţă
Deşi nu se poate spune că este cel mai aromat fruct al mării, biata caracatiţă a ajuns şi în..îngheţată. Nu ştiu dacă îngheţata japoneză cu gust de caracatiţă este colorată cu cerneala de la bietul animal, dar gustul sigur aduce a fructe de mare.

Cârnaţi cu piure şi mazăre
Dacă vă era foame şi vă doreaţi dintotdeauna îngheţată la cină, visul a devenit realitate. Compania britanică Aunt Bessie a lansat o îngheţată cu aromă de cârnaţi cu piure de cartofi şi mazăre. Mă întreb câte bucăţi au vândut.
Inedit: Cele mai dezgustătoare arome de îngheţată
Cărbune
Tot japonezii au bătut recordul la cele mai ciudate arome de îngheţată. Nu ştiu dacă acest sortiment este recomandat de medicii japonezi persoanelor cu probleme de aciditate şi gaze, dar culoarea este negru albăstrui şi gustul nu putem decât să ni-l imaginăm.

Brânză mucegăită
O companie britanică a scos pe piaţă o îngheţată cu aromă de brânză urât mirositoare. Vă daţi seama că brânzeturile fine nu sunt pentru oricine, dar chiar să le pui în îngheţată?
Carne crudă de cal
Aici deja vorbimd e altă ligă, nu doar de aromă. Respectiva îngheţată se vinde cu bucăţi de carne de cal în ea. Dacă salamul de cal de pe vremea comunismului era ceva cât de cât digerabil, îngheţata cu carne crudă chiar nu înţeleg de ce s-ar vinde.
Foto: Shutterstock, Thinkstockphotos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter