(P) Hello, moto, încântată de cunoștintă!

De Laura Davidescu, pe Ultimul update Luni, 12 octombrie 2020, 12:39
Așa aș putea sintetiza experiența mea cu noul smartphone moto g6 de la Motorola, pe care am avut plăcerea să-l testez și pe care l-am inclus pe lista scurtă a preferințelor mele în materie de telefoane.

Să deschizi cutia unui telefon nou e ca și cum ai deschide o cutie de bomboane: dai capacul la o parte, apoi admiri pe îndelete conținutul, neputându-te hotărî imediat care să fie prima „înghițitură“ dulce, chiar și atunci când ești familiar cu marca și știi la ce gust să te aștepț­i. Cam așa a fost și pentru mine întâlnirea cu noul moto g6 de la Motorola: am deschis cutia, am scos telefonul și primul gest a fost cel de a pune telefonul alături de aparatul meu, un model mai vechi, dar aparținând aceleiași mărci. Aparatele aveau fix aceeași înălțime, dar cel nou era puțin mai îngust, mai suplu aș zice. Am aflat apoi din specificații că are proporția de 18:9, ceea ce-l face ideal pentru vizionat clipuri video.

pisica fotografiata cu moto g6

Prima fotografie făcută cu moto g6, într-o încâpere destul de întunecoasă, o reprezintă pe pisica mea, Tifon.

În materie de design, un lucru care mi-a atras din prima atenția la moto g6 a fost faptul că telefonul este acoperit față-spate cu sticlă, aspect ce-i conferă o eleganță desăvârșită. Următoarea surpriză plăcută am descoperit-o tot în cutie – moto g6 păstrează încărcătorul rapid TurboPower, care încarcă telefonul complet în circa o oră, o oră și ceva sau, când n-ai timp și vrei să ieși pe ușă în 10-15 minu­te, ți-l încarcă suficient cât să reziste câteva ore, chiar dacă bateria era aproape „moartă“. Sinceră să fiu, în cele două zile în care m-am afișat cu telefon nou prin oraș, eu nu l-am încărcat decât o dată, iar bateria de 3 000 de mAh și-a făcut datoria și a suportat afișajul constant de poze, muzică, videoclipuri, navigare, joculețe, ferestre de e-mail și de rețele de socializare deschise non-stop, fără să mă lase în pană niciodată. }n plus, față de moto-ul meu de altă generație, încăr­cătorul acesta avea ștecherul separat de cablul de date, ceea ce e util din două puncte de vedere: poți încărca telefonul și direct din computer sau din alt device cu ieșire USB și poți oferi încărcătorul și celor care au alte modele de telefoane și au cablul la ei, dar nu au ștecăr.

Odată instalat nanoSIM-ul la locul lui (e loc de două SIM-uri, da? Asta pentru cei care vor sau trebuie să umble cu două telefoane: dragilor, e suficient un aparat dual SIM, nu trebuie să vă ocupați mâinile și poșeta cu două gadgeturi!), mi-am configurat rapid telefonul, având, desigur, opțiunea să-mi încarc profilul din Cloud.

La capitolul securitate, aparatul are opțiunea de a fi deblocat cu ajutorul amprentei, dar are și varianta „unlock with face“, adică chiar dacă ți se va fura telefonul, hoțul nu-l va putea debloca decât dacă îți seamănă precum un frate geamăn. La setarea soneriei, pentru comoditate, mi-am ales același sunet de apel, cu toate că moto g6 avea câteva sunete noi interesante, dintre care m-au tentat Sceptrum și Electrovision. Printre iconițele din meniul cu scurtături (ăla din susul ecranului, cu acces rapid la mod avion, hotspot, bluetooh, lanternă etc.), am dat de semnul de Dolby! Semn că telefonul e mai mult decât o boxă portabilă, are și reglaje de sunet, pentru a putea asculta mai bine piesele noi de pe YouTube, episoadele de seriale atunci când te plictisești în metrou, sau radioul, pentru care moto g6 are aplicație preinstalată.

Am verificat apoi dacă noul membru al familiei moto a păstrat acțiunile rapide cu ajutorul gesturilor și răspunsul este da: accelerometrul este la locul lui și, dintr-o simplă răsucire de încheietură sau scuturare a aparatului, schimbi camerele foto între ele sau, după caz, dai „skip“ la o melodie.

redactorul unica face poze

Am făcut tot felul de poze – de la nori și prim-planuri cu flori la selfie-uri.

Însă ce face omul cu un telefon deștept, în afară de a vorbi la el, a răspunde la mesaje și a pierde vremea pe Facebook și Instagram ori jucând Candy Crush? Puteți răspunde în cor: POOOOOZEEE! Asta am făcut și eu. Prima poză am făcut-o seara, acasă, după ce am des-chis cutia telefonului. V-o arăt și vouă – e o poză cu pisica mea. Nu e nici cea mai frumoasă pisică și nici cea mai bună poză, dar, dacă vă zic că în încăperea respectivă era foarte puțină lumină, s-ar putea să vă schimbați părerea – poza e clară, nepixelată, are focus pe boticul pisicii, deci camera spate de 12 MP se descurcă foarte bine chiar și în condiții de iluminare redusă.

Camera față, cea pentru selfie-uri, are 8 MP, suficient cât să-ți vadă fiecare imperfecțiune a tenului dacă insiști să mărești poza… Ah, și mai e ceva legat de selfie-uri, de care mi-am dat seama: aspectul acela suplu al telefonului, care îl face ușor de ținut în mână. Pentru mine să știți că a fost o reală problemă multă vreme să fac selfie-uri, din cauza telefonului prea mare pentru palma mea și era să-l scap de mai multe ori. Nu și pe moto g6, care parcă ți se mulează pe podul palmei la selfie-uri.

Jucându-mă cu camera foto, am mai descoperit niște chestii interesante: butonul „spot color“ îți permite să alegi o culoare pe care vrei s-o păstrezi, restul fotografiei fiind alb-negru. Arată spectaculos în unele compoziții, credeți-mă!

moto g6 colaj food mic

Adesea, la evenimentele de presă la care particip, candy barurile sunt opere de artă și îmi place să fotografiez delicatesele cu telefonul. Cu opțiunea Spot Color păstrezi doar nuanța
preferată, restul pozei devenind alb-negru. Contrastul poate arăta surprinzător de bine.

Mai ai apoi funcția „cutout“ – care-ți decupează personajul dintr-o fotografie și ți-l mută pe un alt fundal, modul portret, modul de citit texte cu ajutorul camerei, filtre pe alese… Iar la filmare ai variante slow motion, filtre și inclusiv opțiunea YouTube live.

A mai fost un lucru care mi-a plăcut mult în funcțiunile telefonului – night display, o corecție de culoare a ecranului pe timp de noapte, prin care lumina albastră este redusă, astfel că imaginile au tonuri mai calde și nu te vor deranja la ochi seara, când nu poți lăsa telefonul din mână nici măcar după ce ai stins lumina și ar trebui să te bagi în pat.

Am păstrat surpriza cea mai mare la final – era pe spatele cutiei, sub forma unei etichete de preț:
1 099 lei. Nici nu-mi venea să cred că un telefon atât de performant, cu camere foto atât de bune și cu un design atât de elegant poate fi atât de accesibil.

Specificații tehnice moto g6

moto g 6

  • Design – profil subțire și ergonomic datorită ratei de aspect 18:9 și a ecranului cu margini subțiri; acoperit complet cu sticlă Gorilla Glass 3D
  • Imagine de calitate – culori vii datorită ecranului de 5.7” Max Vision
  • Cameră – cameră principală duală (5 MP și 12 MP) – permite realizarea de portrete de înaltă calitate și poze alb- negru artistice
  • Sistem dual camera (12 MP cu 5 MP) prevăzut cu tehnologii noi, cameră frontală de 8 MP și software de editare imagine avansat
  • Focalizare selectivă – permite scoaterea în evidență a subiectului fotografiei și adăugarea unui efect de estompare în fundal sau în prim-plan
  • Baterie – baterie de 3 000 mAh care rezistă întreaga zi și sistem de încărcare rapid TurboPower, care permite ore de autonomie după doar 15 minute de încărcare
  • Performanță – realizează rapid orice task datorită procesorului puternic
  • Preț aprox. – 1 099 lei

* Acest articol face parte dintr-o campanie de promovare Motorola moto g6.

Foto: Adi Manolache, arhiva personală

 

S-ar putea să te intereseze și:

Unica Urban Party prin lentila lui moto g6

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter