Ce să faci ca să te ţină mai mult bateria la smartphone sau laptop

De Diana Zagrean, pe

Toată lumea ştie că telefoanele din ultimii ani au o problemă majoră cu durata de viaţă a bateriei. Vezi ce să faci ca să te ţină mai mult bateria la smartphone sau laptop.
 
Evită temperaturile înalte
Nu lăsa laptopul sau notebook-ul în soare, lângă surse de căldură, sau să se încingă. Bateriile dispozitivelor moderne se descarcă mai rapid dacă sunt expuse la căldură, iar componentele se deteriorează mai repede dacă sunt ţinute mereu calde.
Încarcă des
Spre deosebire de vechile baterii cu Nichel-cadmiu, cele noi nu trebuie să fie descărcate complet ca să poată fi încărcate din nou. Ba chiar dimpotrivă, pe majoritatea este bine să le încarci când ajung la 50% sau mai puţin, pentru a le prelungi viaţa.
Renunţă la intensitatea luminozităţii pe ecran
În cazul unui smartphone, să reduci luminozitatea ecranului (brightness) este una dintre cele mai importante trucuri de prelungire a vieţii bateriei.
Închide aplicaţiile
Închiderea aplicaţiilor de background este, de asemenea o idee bună. Închide mereu aplicaţiile de tipul GPS, WI-Fi, Bluetooth, 3G sau 4G.
Dacă vrei să te joci sau să asculţi muzică, încearcă să treci telefonul pe modul avion. Astfel, bateria este conservată mai mult timp.
Sursa foto baterie descărcată: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter