8 sfaturi ca să gestionezi bine situaţiile de criză

De Lumea Femeilor, pe

Te-ai întrebat vreodată cum reuşesc unele persoane să facă faţă cu brio dificultăţilor apărute la serviciu sau în familie? Fiecare are propria reţetă a reuşitei, dar există şi alte trucuri pentru a scăpa cu faţa curată dintr-o situaţie neplăcută. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont

1. Gândeşte pozitiv

După vreme urâtă apare întotdeauna soarele. Acesta e principiul după care trebuie să te ghidezi atunci când întâmpini dificultăţi – la serviciu, în cuplu, între prieteni. Păstrează-ţi optimismul, gândeşte pozitiv şi încearcă să vezi partea plină a paharului!

2. Zâmbeşte!

Încearcă să te bine-dispui, să fii veselă şi să zâmbeşti cât mai mult. Este un exerciţiu folositor. Această stare de spirit, exersată din timp, te va ajuta psihic şi îţi va da putere să treci cu fruntea sus prin dificultăţi.

3. Te stresează orice nimic?

Scapă de stres printr-o alimentaţie sănătoasă, sport şi bună-dispoziţie. Bucură-te de timpul liber şi fă ceea ce-ţi doreşti: excursii, plimbări, vizite. Fă-ţi în fiecare zi câte o mică bucurie: flori, ciocolată, sau dă o raită prin magazine.

4. Nu intra în panică!

Dacă vrei să treci cu brio peste un necaz, nu te panica! Păstrează-ţi calmul, gândeşte obiectiv şi analizează de două ori situaţia.

5. Nu te lamenta, caută soluţii salvatoare!

Nu are nici un rost să te lamentezi dacă răul a fost deja făcut. Înarmează-te cu răbdare, cu calm, mobilizează-te şi orientează-ţi energia pentru a repara situaţia, nu pentru a căuta vinovaţii.

6. Noaptea e un sfetnic bun

Gândeşte de două ori înainte de a lua o decizie! Nu te pripi cu judecăţile, cu reproşurile şi acuzaţiile. La primul impuls, s-ar putea să greşeşti şi să acuzi persoane nevinovate.

7. Cere-ţi iertare

Fii tolerantă cu cei din jur şi, la rândul lor, şi ei ei vor fi înţelegători cu tine. Învaţă să ierţi, dar învaţă să-ţi ceri şi iertare în cazul în care ai greşit. Dacă eşti o fire sociabilă, veselă, tolerantă la micile greşeli ale celor din jur, atunci vei atrage simpatie şi nu vei fi niciodată prinsă în vârtejul conflictelor.

8. Odihneşte-te! Şi mâine e o zi!

Nu dai randament la serviciu? Nu ai chef de nimic, eşti plictisită şi cu moralul la pământ? Înseamnă că eşti obosită! Nu uita să-ţi trasezi nişte limite şi să le respecţi. Dacă eşti extenuată, nu vei reuşi, indiferent de cât de mult te-ai chinui, să rezolvi micile probleme cotidiene.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter