Feng Shui: Garsoniera, o casă într-o singură cameră. Cum amenajăm?

De Diana Zagrean, pe

Garsonierele sunt, de obicei, foarte mici şi există tendinţa nocivă de a le umple cu mobilier şi obiecte utile, cutii, ziare, dulapuri şi dulăpioare. Iată cum să amenajaţi o garsonieră fără să blocaţi fluxul de energie pozitivă.
Cele mai bune forme pe care le poate avea o garsonieră sunt pătratul, dreptunghiul şi forma literei L. Chiar dacă ultima nu este o formă perfectă, în cazul garsonierelor este binevenită, deoarece spaţiul lipsă se poate crea cu oglinzi, iar printr-un paravan, draperie sau piesă de mobilier se poate crea o delimitare a spaţiului.
Cea mai important poziţie , într-o grasonieră este aceea a patului. Odată ce este amplasat, totul se va aranja în funcţie de el. Nu trebuie să uitaţi de aspectul practic, dacă patul nu are loc în cel mai favorabil punct, se poate apela la remedii, nu faceţi din feng shui ceva obligatoriu.
Un sfat bun pentru garsoniere este să folosiţi o cuvertură colorată, în tonurile potrivite conform ciclului productiv al elementelor, pentru a transforma patul într-o canapea sau loc de lectură pe timpul zilei.
Cel mai important aspect este să nu înghesuiţi foarte mult mobilier şi să folosiţi culorile potrivite.
Un alt sfat este să aplicaţi pătratul magic peste schema garsonierei şi să identificaţi colţurile pe care vreţi să le activaţi.
Dacă vă doriţi noroc la bani, aveţi mereu grijă ca zona din colţul stânga-sus al acesteia să fie curat şi să aveţi câteva obiecte sau fotografii care să arate bunăstarea.
Dacă respectivul colţ este ocupat de baie, apelaţi la remedii şi alegeţi tonuri de albastru pentru interior. Dacă este buăctăria acolo, puneţi pe blat un borcănel cu monede şi agăţaţi talismane de noroc pe pereţi sau uşile dulapurilor.
Nu uitaţi să menţineţi curăţenia şi să permiteţi luminii să pătrundă în toate colţurile casei.
Dacă aveţi loc, puteţi amplasa un acvariu cu caraşi aurii în zona pe care doriţi să o activaţi.
Pentru dragoste, puneţi un tablou sau o fotografie de cuplu deasupra patului şi alegeţi aşternuturi roz sau în culoarea elementului propriu.
Ţineţi cont de sfaturile pentru dormitoare, chiar dacă aici spaţiul este mai mic.
Foto: Shutterstock
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter