Bradul de Crăciun – idei pentru 2019

De Oana Dinu, pe
Vedetele lunii decembrie sunt, ca în fiecare an, decorațiunile pentru sărbătorile de iarnă. Luminoase, din lemn, hârtie sau orice alt material, ornamentele din bradul de Crăciun spun mereu o poveste, de aceea ne-am gândit să vă propunem câteva idei pentru 2019.

În fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, casele noastre se transformă în adevărate ținuturi de poveste. Dar asta nu se întâmplă ca prin farmec, ci trebuie să ne punem creativitatea la încercare. Noi am căutat cele mai frumoase idei pentru 2019 din care să vă ispirați în decorarea bradului de Crăciun.

Bradul de Crăciun – idei pentru 2019

Modul în care împodobim bradul de Crăciun trebuie să reflecte gusturile și personalitatea noastră, iar culorile le putem alege în funcție de mesajul pe care vrem să îl transmitem. De exemplu, roșu este culoarea pasiunii și a dragostei, albastru transmite liniște, iar albul semnifică perfecțiunea. Dacă aveți o casă în culori neutre puteți adăuga o pată de culoare prin decorațiuni viu colorate.

brad de craciun cu instalatie in multe culori

Dacă aveți deja o culoare predominantă în încăperea unde veți așeza bradul, puteți alege ornamentele în funcție de aceasta.

brad de craciun asortat cu camera albastra

Dacă vreți să aveți un brad de Crăciun în tendințe, atunci puteți opta pentru decorațiuni într-o nuanță corai cu irizații aurii, culoarea anului 2019 aleasă de renumitul Institutul Pantone. Living Coral simbolizează nevoia oamenilor de optimism și fericire, într-o lume tot mai agitată.

decoratiuni corai cu irizatii aurii pentru brad de craciun

Sau poate vreți să fiți cu un pas înaintea modei și să folosiți pentru decorarea bradului de Crăciun culoarea anului 2020, „Bleached Coral”. Această propunere inspirată din viața marină vine ca un semnal de alarmă asupra crizei de mediu care afectează Marea Bariera de Corali din Australia. La aceasta puteți adăuga nuanțe de verde, turcoaz, bej sau chiar alb.

decoratiuni craciun in nuante de albastru

Puțină îndrăzneală în alegerea ornamentelor ar putea să aibă un rezultat cu adevărat uimitor și extrem de intim. Un globuleț personalizat cu numele membrilor familiei sau cu un mesaj frumos pentru ei ar putea fi alegerea ideală pentru un Crăciun de poveste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by J o v i A r t s (@jovi_arts) on

Nu putem exclude de pe listă decorul clasic pentru bradul de Crăciun. Am ales varianta care ne-a plăcut cel mai mult, cu podoabe roșii, verzi și aurii.

brad de craciun clasic

Dacă locuiți la curte și preferați un brad în exterior, puteți alege unul minimalist și modern, din material textil sau lemn.

brad de craciun din lemn cu lumini pentru exterior

La acest capitol, Bradul de Crăciun – idei pentru 2018, vă propunem să încercați și variante inedite, cum ar fi împodobirea în două culori, spre vârf o culoare și în parte de jos o altă culoare. Puteți opta, de asemenea, pentru o singură culoare sau un brad artificial de altă culoare, cum ar fi alb sau albastru.

brad de craciun cu decoratiuni albe
Un brad de Crăciun cu panglici aurii ar putea fi extrem de elegant sau pentru un aspect mai rustic, puteți alege panglici cu motive tradiționale. Florile delicate din mătase pot fi decorațiunile perfecte pentru un brăduț glam, asemenea penelor pufoase albe, care transformă atmosfera într-una primitoare și grandioasă. Și ornamentele sub formă de figuri geometrice sau note muzicale pot da o notă extravagantă bradului de Crăciun.

Dacă iubiți natura și decorațiunile hand made, nu ezitați să le folosiți și cu această ocazie. De asemenea, puteți face din lemn inițialele celor dragi sau inimioare.

decoratiuni hand made pentru bradul de craciun

Dacă v-ați plictisit de un brad de Crăciun clasic, puteți opta pentru unul nonconformist, făcut din cărți. Cu o masă din lemn, o cană pe post de vârf și o instalație, puteți avea cel mai cool brad.

brad de craciun din carti

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter