Femeile, rugate de președinte să renunțe la contraceptive

De Oana Savin, pe
Femeile au fost rugate să renunțe la contraceptive deoarece este important „să se reproducă”. Asta se întâmplă în Tanzania, unde președintele John Magufuli este cunoscut pentru luările sale de poziție controversate.

Aveți vite, sunteți mari fermieri, vă permiteți să creșteți copii. De ce să recurgeți la programele de control al natalității”, a spus președintele tanzanian, citat de Daily Mail.

Am călătorit în Europa, am văzut efectele nefaste ale controlului natalității.  Unele țări se confruntă cu un declin demografic, sunt lipsite de mână de muncă”, a precizat el.

Citește și: Un bărbat a fost arestat după ce a luat micul dejun cu o femeie

Este important să vă reproduceți. Femeile pot acum să renunțe la mijloacele de contracepție”, a subliniat Magufuli.

Nu văd niciun motiv pentru controlul natalității în Tanzania”, a mai spus el, arătând că țara sa are nevoie de mai mulți oameni.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite (ONU), populația africană se va dubla până în anul 2050 și va ajunge la 2.5 miliarde de persoane. Totodată, reprezentanții ONU avertizează cu privire la „o bombă demografică” în cazul în care creșterea economică și a locurilor de muncă nu vor cunosște același ritm.

Citește și: Insula pe care trăiesc mai multe pisici decât oameni

În prezent, Tanzania numără 60 de milioane de oameni, de la 10 milioane de la independența din 1961.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter