Adio, cod roşu!

De Raluca Hagiu, pe

Încerc să-mi croiesc drum prin nămeţii din faţa blocului, cu gândul la ghetele superbe din piele întoarsă pe care tocmai le-am cumpărat.
Ce păcat că trebuie să mai aştepte câteva zile (zice optimistul din mine), dacă nu chiar săptămâni (insistă realistul), ca să vadă lumina soarelui! Of, mi-e dor de primăvară!

Ajung acasă şi mă grăbesc să deschid computerul ca să admir, din nou, prezentările de modă pentru sezonul de primăvară-vară! O frumuseţe! Calvin Klein, Valentino şi Louis Vuitton propun ţinute în nuanţe pale, delicioase, care te duc cu gândul la vitrinele frigorifice cu îngheţată de vanilie, căpşune, mango sau fistic. „Tendinţe dulci“ cum notează temutul critic de modă Suzy Menkes, de la International Herald Tribune. „Dulci, dar nu «drăguţe», cum ar exprima americanii ideea, sau «kawaii», cum ar spune japonezii. E vorba, mai degrabă, de un soi de inocenţă“, explică ea. Inocenţă, feminitate şi multă creativitate în noile colecţii!

Versace transformă podiumul într-un acvariu imens cu „sirene“ în rochii cu soici, căluţi şi stele de mare, Mary Katranzou se joacă pe catwalk cu peşti tropicali, Givenchy imaginează o poveste de dragoste între un surfer şi o sirenă şi Karl Lagerfeld surprinde audienţa, încă o dată, invitând-o pe solista trupei Florence and the Machine să cânte „What the Water Gave Me“, dintr-o scoică uriaşă. Animal print-ul apare şi el în prezentările creatorilor de modă, însă nu în maniera cu care ne-am obişnuit. Noua abordare este mult mai delicată şi mai atrăgătoare.

Ascundem leopardul şi ieşim la plimbare în haine cu printuri mai prietenoase: pisici, păsări sau şopârle. Şi pentru ca tabloul inspirat de natură să fie complet, Alberta Ferretti, D&G, Oscar de la Renta, sau Blumarine ne propun ţinute feminine, cu motive florale… Se poartă şi asimetriile, stilul anilor ’20, decupajele, rochiile din dantelă, costumele cu pantaloni scurţi, fustele midi, genţile mari, albe sau în culori fondante, platformele imense.… şi o mulţime de alte lucruri frumoase, colorate, vesele!

Unica de martie îţi aduce primăvara!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter