5 dovezi de iubire pentru animalul tău de companie

De Lumea Femeilor, pe

Posesorii de animale pot depune mărturie: dragostea pentru ele este considerată un lux. Iar luxul se plăteşte.
Uneori destul de scump. Dar merită, fiindcă aceste suflete necuvântătoare fac parte din familiile noastre…

Ia-l din suflet, nu de fiţe

Vrei neapărat un câine sau o pisică de rasă? E dreptul tău. Deşi, iertat să-mi fie, dragostea adevărată nu prea are legătură cu snobismul… În fine, îmbină utilul cu plăcutul: economiseşti câteva sute de euro dacă iei un ,,răsos de rând’’, şi nu unul de concurs, cu pedigri. Apropo, şi în adăposturile fundaţiilor pentru protecţia animalelor se găsesc animale de rasă pură. Mult prea multe, din păcate.

Evită cheltuielile inutile

Hamul şi lesa, unele jucării, chiar şi sisalul unui pisoi le poţi confecţiona chiar tu singură. Îţi trebuie doar puţină răbdare, dragoste şi entuziasm. Poţi economisi peste 100 de lei. Dacă ştii sau vrei să înveţi să foloseşti maşina electrică de tuns şi foarfeca pentru unghii, mai economiseşti circa 60 de lei. Suma nu e foarte mare. Merită şi ei o dată la 2-3 luni un astfel de răsfăţ care e obligatoriu pentru sănătatea lor.

Dar fără economii la hrană

Hrana uscată constituie o variantă mai comodă decât cea umedă. Fă, din ea, mese principale. Ca să îl răsfeţi, totuşi, şi cu alte feluri de hrană, poţi să îi dai hrană umedă la una din mese, de 2-3 ori pe săptămână. Aici ai două posibilităţi: la plic sau la conservă. Nu mai spun câte combinaţii delicioase există: pui, vită, iepure, curcan. Iar pentru mic dejun şi cină, oferă-i doar hrană uscată. Are o mulţime de avantaje: se conservă mai mult timp, indiferent de temperatura ambientală, şi îi asigură şi detartrajul (fiind uscată şi mai dură, îi curăţă tartrul de pe dinţi). Când e cald în casă o poţi lăsa mai mult timp fără teama că se alterează.

Păzeşte-i sănătatea cu înţelepciune

Pentru vaccinarea anuală şi sterilizare, cabinetele veterinare percep taxe destul de mari. Apelează la fundaţii pentru protecţia animalelor şi la primărie (în Bucureşti – la primăriile de sector). Acestea te pot ajuta, preluând costurile operaţiilor respective. Mai ales dacă ai adoptat un animal comunitar. E rentabil în special dacă ai trei sau patru animale de companie.

Nu-i musai să-l trimiţi la pension

Pentru un weekend sau o vacanţă mai lungă, îl poţi lăsa în seama unor rude sau a unor vecini. Pisicile, mai ales, sunt bine mersi dacă sunt vizitate o dată pe zi şi au apă şi hrană la discreţie. Câinii suportă mai greu singurătatea, dar şi asta este o chestiune de educaţie. Oricum, cvasisingurătatea supravegheată acasă este, de departe, preferabilă. Acum trage linie şi adună. Vezi că dragostea pentru el nu înseamnă chiar un lux foarte mare. Important e să îi oferi o hrană sănătoasă şi multă dragoste.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter