Ia-ţi animăluţul care ţi se potriveşte!

De Libertatea pentru femei, pe

Gata! Te-ai hotărât. Vrei cu tot dinadinsul o vietate care să dea un plus de viaţă căminului tău. Îţi şi asumi toate responsabilităţile gestului… Dar pe care ai fi în stare să o îngrijeşti ?
Îţi plac pisicile la nebunie. Căţeluşii îi adori. Şi ce frumos e să te trezeşti dimineaţa în triluri cristaline de canar! Iar un acvariu cu peştişori în sufragerie e ca un vis… Un porcuşor de Guineea te-ar înveseli, în vreme ce o ţestoasă leneşă te-ar amuza la culme. Pe toate le-ai vrea la tine acasă, dar, din păcate, nu-ţi poţi permite decât unul singur. Pentru care să optezi?

Cum alegi?

Un animal de companie nu e o modă, nu e un trend şi nici ceva de care te poţi descotorosi în orice clipă cu nonşalanţă. Ştiu, sunt drăgălaşe jucăriile astea vii, dar, înainte de toate, sunt fiinţe. Trebuie să te gândeşti foarte bine la asta. Deşi nu au grai, ele au nevoie de comunicare şi de îngrijire, la fel ca şi noi. În plus, fiecare are zilele numărate, mai multe sau mai puţine, în funcţie de specie. Şi te vei ataşa de animăluţul tău, cu siguranţă, suficient de mult încât să suferi după el ca după un membru drag al familiei. Nu te înhăma la o astfel de responsabilitate dacă nu eşti pregătită să-i fii alături până în ultima clipă, la bine şi la rău! Mai mult, dacă nu dispui de un strop de timp zilnic şi de nişte bănuţi în plus lunar pe care să-i dedici îngrijirii lui ca la carte, mai bine renunţă la idee. Nu opta pentru o rasă anume doar pentru că ai auzit că ar fi mai deştepţi ori mai frumoşi reprezentanţii ei decât alţii, ci, mai degrabă, analizează dacă posibilităţile tale îţi permit alegerea. Spaţiul e şi el o problemă. Şi, ca să te asiguri că eşti pregătită, oferă-te să ai grijă de animăluţul unor prieteni la sfârşit de săptămână. Eşti pregătită să îl iei cu tine peste tot, chiar şi în vacanţe?

De toate pentru toţi

Nu-ţi vine să crezi că animalele de casă capătă trăsături comune cu ale stăpânilor? Nici nu o să încerc să te conving. Îţi spun doar că prietenele necuvântătoare se adaptează personalităţii umane. De aceea e indicat să-ţi alegi vietatea care se potriveşte cel mai bine temperamentului tău, deşi, uneori, contrastele se atrag şi în această lume.
Dacă ai copii, peştişorii de acvariu vor fi doar un accesoriu de decor în plus. Nu-i vor atrage. Ca să-i obişnuieşti să fie responsabili, hamsterii sunt ideali ca prime animale de companie. Necesită costuri mici şi puţină grijă. Dar trebuie mângâiaţi cât mai mult! Iepurii şi porcuşorii de Guineea vin pe locul doi. Sunt uşor de îngrijit şi jucăuşi.
 
O pisică e ca o zână la casa omului. Nu trebuie scoasă la plimbare şi nu are nevoie de trataţii speciale. E afectuoasă cu copiii şi nu păţeşte nimic dacă stă toată ziua în casă.
Deşi sunt preferaţi de toată lumea, câinii reprezintă o responsabilitate majoră. Au nevoie de timp, afecţiune şi angajament din partea ta. E drept că dau în schimb iubire infinită şi loialitate inegalabilă…

Ei, te-ai hotărât cu adevărat?Pe care-l iei acasă?

Triluri pentru gospodine

Copiilor le plac, dar nu fac pasiune pentru ei. Canarii sunt păsări ideale pentru bucătăriile spaţioase, companioni perfecţi pentru mămici ocupate şi gospodine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter