Cele mai sigure jucării pentru câinele tău

De Libertatea pentru femei, pe

Dacă vrei ca prietenul tău, câinele, să se bucure de partide de joacă fără pericole, asigură-te că jucăriile pe care i le cumperi sunt potrivite pentru sănătatea lui.
După cum bine ştii, tuturor câinilor le place să se joace. Numai că, nu întotdeauna jucăriile pe care le are sau pe care urmează să i le cumperi sunt şi sigure pentru el. De aceea, ţi-am pregătit o listă cu acele jucării care nu reprezintă un pericol real pentru patru-pedul tău.

Jucăriile din cauciuc natural

Pe lângă faptul că au fost declarate de către medicii veterinari ca fiind cele mai sigure jucării, acestea mai au un atu: sunt rezistente la muşcăturile agresive ale câinelui.
De asemenea sunt distractive pentru aport sau pentru a-l antrena în jocuri mai puţin interactive. Aşadar, chiar dacă sunt un pic mai scumpe, merită să-i revină prietenului tău.

Jucăriile Kong

Şi acestea fac parte din categoria jucăriilor din cauciuc natural, numai că mai au un element deosebit, care le diferenţiază de cele clasice: centrul gol care poate fi umplut cu unt de arahide, brânză topită, mâncare pentru câini sau orice altă „trataţie”. De asemenea, sunt o alegere ideală pentru câinii care suferă de anxietate şi plictiseală.

Oase din nailon

Sunt descrise ca fiind produse sigure şi delicate, fabricate din fibre de nailon, fără miros. Se găsesc sub formă de oase comestibile şi necomestibile.
Cele comestibile sunt subţiri şi inconsistente, în timp ce oasele necomestibile sunt foarte durabile şi pot fi umplute cu carne de pui, carne de curcan sau multe alte arome. Oasele se găsesc într-o gamă largă de dimensiuni şi culori, aşa că poţi alege ceea ce se potriveşte mai bine câinelui tău. De asemenea, sunt considerate bune pentru câini, deoarece îndepărtează placa dentară şi nici nu sunt abrazive.

JUCĂRII NESIGURE PENTRU CÂINI

Pentru început, medicii veterinari nu recomandă jucăriile de pluş umplute cu câlţi. Acestea pot provoca diverse probleme digestive, în cazul în care patrupedul înghite anumite părţi din ele, sau se poate îneca cu ele. De asemenea, nu sunt recomandate nici cele din piele, deoarece, în cazul în care sunt înghiţite bucăţi din ele, pot provoca un blocaj intenstinal. Mai mult, unele jucării din piele sunt tratate chimic, ceea ce le transformă într-o reală ameninţare pentru sănătatea câinelui.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter