Destinaţii inedite: Top 4 plaje superbe şi ciudate

De Diana Zagrean, pe

A venit toamna şi vremea, deşi nu s-a răcit, nu ne mai permite să dăm o fugă până la mare în fiecare weekend. Asta nu înseamnă, însă, că nu putem să ne plănuim vacanţele viitoare sau să visăm la plaje cu nisip fin şi palmieri. Iată 4 plaje superbe şi ciudate din lume.
Plaja bilelor de bowling
Oraşul californian Mendocino se mândreşte cu una dintre cele mai ciudate plaje din lume. Cunoscută şi ca plaja bilelor de bowling, plaja Schooner Gulch este parcă presărată cu bolovani sferici, aşezaţi la distanţe relativ egale unul de altul. Explicaţia este una geologică, nu SF, şi anume faptul că roca din care sunt alcătuiţi bolovanii este mult mai dură decât cea care a format nisipul şi când apa a erodat mediul, bucăţile din acest strat au rămas pe loc şi au fost erodate uniform.
Destinaţii inedite: Top 4 plaje superbe şi ciudate
Plaja cu apă fierbinte
Noua Zeelandă este un loc plin de lucruri ciudate. Unul dintre ele este plaja termală, unde vin anual peste 130.000 turişti să-şi sape o cadă în nisip şi să facă o baie fierbinte. Temperatura apei atinge până şi 64 de grade Celsius şi asta datorită izvoarelor vulcanice subterane, care încălzesc tot peisajul de deasupra lor.
Citeşte mai multe despre plajele ciudate de pe planetă pe pagina următoare.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter