Design interior: Cum arată baia visurilor tale?

De Lumea Femeilor, pe

Între ce visezi tu şi ce posibilităţi îţi oferă baia de acasă, ca amenajare, este uneori o distanţă ce te-ar putea descuraja. Dar nu te da bătută!
Varietatea de plăci ceramice (gresie şi faianţă) de pe piaţă poate dezorienta la prima vedere.
Câteva mici trucuri sunt vitale pentru a şti ce să alegi, cum să combini şi să fii mulţumită de rezultatul final. Fireşte: înainte de a merge la cumpărături, trebuie să ştii dimensiunile băii tale în metri pătraţi, poziţionarea ferestrei şi a uşii, eventual şi a radiatorului.

Stiluri şi alegeri

► Stilul clasic este cel mai pretenţios: ai nevoie de materiale şi detalii preţioase (ceramica cu decoruri şi inserţii, corpuri de mobilier şi de iluminat deosebite) plasate cu atenţie şi care se conturează cel mai bine pe un fundal închis.
►Stilul modern este cel mai la îndemână, se adaptează oricărui spaţiu şi nu necesită decât un pic de atenţie în armonizarea detaliilor.

MODERN MINIMALIST

O compoziţie modernă întru-un spaţiu amplu şi bine iluminat poate fi definită cu ajutorul culorilor tari, a corpurilor sanitare şi de mobilier avangardiste şi a decorurilor deosebite. Contrastul cromatic al plăcilor ceramice de pe pereţi evidenţiază liniile mobilierului ce se detaşează pe fundalul închis, similar cu pardoseala (amenajare Cesarom).

MODERN DE LUX

Un spaţiu comun, dar tratat modern conferă un plus de spaţialitate prin utilizarea materialelor de calitate, prin poziţionarea faianţei pe verticală şi plasarea atentă a detaliilor: decorurile evidenţiază zona căzii, iar pardoseala şi peretele închis se constituie ca un fundal cromatic greu pe care se profilează mobilierul băii .

CLASIC… LA BLOC

O abordare clasică a unui spaţiu restrâns presupune o tratare uniformă a pereţilor şi evidenţierea elementelor importante. Poziţionarea faianţei pe verticală, contrastul cromatic dintre plăci şi decorurile florale în benzi continue pe orizontală măresc vizual spaţiul şi îi acordă un plus de originalitate. Gresia montată în diagonală pe pardoseală dă dinamicitate compoziţiei .

CLASIC DE LUX

Un spaţiu clasic şi preţios îmbină ceramica în culori închise, dar calde (imitaţie parchet), un perete deosebit (ceramica ce imită tapetul floral) de pe care se detaşează mobilierul modern funcţional şi cel cu accente clasice – scaun curbat (amenajare Delta).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter