Deloc în derivă

De Raluca Hagiu, pe

Cunosc mulţi oameni. Dintre aceştia, puţini merg la psihoterapeut. Şi mai puţini recunosc că o fac. Şi o singură vedetă, de sex feminin, o spune deschis… De ce?
Pentru că la noi, dacă apelezi la consiliere psihologică înseamnă că… îţi lipsesc ţiglele de pe casă, ai mansarda şubredă sau ţi s-a ars o lampă. Orice ar fi, clar e de rău! Te clatini din temelii. Greşit!
Nu trebuie să cadă casa pe tine ca să ceri ajutorul unui psihoterapeut. El este un arhitect extrem de priceput, care te poate ajuta să ai grjă de casa în care locuiesc emoţiile tale. Te ajută să-ţi consolidezi fundaţia, dacă are fisuri, să-ţi păstrezi echilibrul la cutremure sau furtuni amoroase, să-ţi gestionezi mai bine bagajele emoţionale, de care te împiedici uneori.
Vedeta care vorbeşte deschis despre vizitele la psihoterapeut este Malvina. Merge la consiliere de doi ani şi jumătate. A ales să facă asta pentru a afla mai multe despre Dana, fetiţa de 12 ani de la un centru de plasament, de care are grijă. Dar vizita la psihoterapeut a ajutat-o nu numai să fie mai atentă cu cea mică, ci şi să se descopere pe ea însăşi. Să conştientizeze cine este, ce-şi doreşte de la viaţă şi să se transforme.
Am vorbit cu Malvina în Unica de ianuarie despre autocunoaştere, alegeri şi aspiraţii, pentru că este o femeie puternică, din ale cărei experienţe de viaţă te poţi inspira. Şi o admir pentru curajul de a vorbi deschis despre asta. Nu este nimic greşit, ciudat sau ruşinos să mergi la psihoterapie. Să-ţi doreşti să te cunoşti mai bine şi să te ghideze un specialist în alegerile pe care le faci. De multe ori, este mult mai util decât zeci de ore în care despici firul în patru cu prietenele, la o cafea.
Începutul anului este un moment bun să-ţi acorzi mai mult timp pentru reflecţie. Să-ţi faci ordine în gânduri aşa cum îţi faci curăţenie în casă de sărbători. Să te bucuri de întâlnirea cu cei dragi, dar să nu uiţi să ajungi la întâlnirea cu tine. Şi, poate, la întâlnirea cu arhitectul…
Foto: revista Unica

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter