Decor: Sfaturi pentru o bucătărie mică

De Libertatea pentru femei, pe

Pentru a te bucura pe deplin de bucătăria ta, nu e neapărat nevoie ca aceasta să fie foarte mare. E de ajuns să fie cât mai practică. De aceea, îţi propunem câteva trucuri prin care să-ţi eficientizezi bucătăria.

Foloseşte etajere şi dulapuri suspendate

Etajerele şi dulapurile suspendate sunt de departe cea mai bună idee atunci când ai un spaţiu limitat. Nu ocupă loc mult şi sunt practice.
Le poţi monta deasupra blatului de bucătărie şi deasupra chiuvetei, la nivelul unde ajungi mai uşor.

Achiziţionează-ţi scaune pliante

Sunt practice şi le poţi „ascunde” într-un loc în care nu te încurcă. Le poţi muta şi în alte camere din casă, cum ar fi sufrageria sau, de ce nu, atunci când ieşiţi la picnic. Şi nu uita să cumperi un număr egal cu membrii familiei.

„Ascunde” electrocasnicele

Chiar dacă ai prefera să le ai pe toate pe blatul de la mobila de bucătărie, să ştii că nu este o idee foarte bună. Cu cât blatul va fi mai aglomerat, cu atât bucătăria va părea mai mică şi mai înghesuită. Tocmai de aceea, e de preferat să le găseşti loc într-un dulap.

Păstrează strictul necesar

Nu transforma bucătăria într-un depozit, mai ales atunci când spaţiul nu-ţi permite. Ştim că ţi-ar plăcea să ai cât mai multe obiecte expuse la vedere şi cât mai multe recipiente pentru cele necesare însă, în cazul de faţă, nu e deloc indicat. Aşa că, păstrează doar strictul necesar, iar pe restul pune-le în cutii.

Alt loc pentru frigider

Fiindcă e foarte voluminos, ar fi bine să-i găseşti un alt loc în care să-l ţii. De exemplu, poţi încerca să-i faci loc în debara sau, de ce nu, chiar pe hol. În cazul în care bucătăria ta comunică cu balconul, atunci îl poţi muta, fără nicio problemă, acolo.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter